Waarom een auto leasen als ondernemer?

Als ondernemer begrijp je als geen ander hoe belangrijk en uitdagend het is om bepaalde beslissingen te nemen. De kans dat deze beslissing direct invloed hebben op je prestaties of productiviteit is vrij groot. Het is dan ook niet vreemd dat je als ondernemer regelmatig voor een lastige keuze komt te staan. Een van deze keuzes is de investering in een auto. Stel dat je toe bent aan een nieuwe auto, dan heb je de keuze om er één te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om te leasen. Omdat dit een vraagstuk is die voor ontzettend veel ondernemers relevant en actueel is, leggen we je in dit artikel uit waarom het leasen van een nieuwe Dacia Sandero Stepway een aanrader is.

Besparen op de kosten

Ondernemers willen logischerwijs altijd besparen op de kosten. Hoe fijn is het dan dat wanneer je een auto least, je niet direct een grote investering hoeft te doen? Dit is één van de voordelen waarom veel ondernemers en particulieren kiezen voor het leasen van een auto. Stel: je hebt een prachtige nieuwe Dacia Stepway gezien, dan kun je er als ondernemer, maar ook als particulier, soms beter kiezen om maandelijks een vast bedrag te betalen, dan dat je in één keer een grote investering moet doen.

Als ondernemer kun je dit geld ook gebruiken voor het doen van andere investeringen en als particulier houd je het geld op je spaarrekening. Bovendien hoef jij je bij leasen geen zorgen te maken over onverwachte kosten. De onderhouds- en reparatiekosten zijn opgenomen in de leaseprijs.

Professionele uitstraling

Naast de besparing op de kosten, draagt het leasen van een auto ook bij aan een  professionele uitstraling van jouw bedrijf. Wanneer je kiest voor een nieuwe Sandero Stepway 2024, dan kom je direct professioneel voor de dag (anders dan met een auto uit bijvoorbeeld 1995). Door te kiezen voor een representatieve auto, merk je dat dit het vertrouwen van een (potentiële) klant vergroot. Uiteindelijk dien je natuurlijk te presteren volgens de verwachtingen, maar een representatieve auto kan net dat extra zetje geven om die ene belangrijke klant over de streep te trekken.

Gemak

Gemak dient de mens, dat geldt ook voor jou als ondernemer. Je weet namelijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je jouw tijd als ondernemer zo efficiënt mogelijk gebruikt. Kies je voor een leaseauto, dan hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud of reparatie en wordt dit allemaal voor jou geregeld. Zo heb je zelfs de mogelijkheid om bijvoorbeeld te kiezen voor vervangend vervoer. Het is zowel qua kosten als gemak een absolute aanrader om je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn rondom het leasen van een nieuwe auto. Zowel voor ondernemers als voor privégebruik.

Vergelijkbare berichten