Watersport open dag zaterdag 1 april bij De Drait Yachting

Zaterdag 1 april opent De Drait Yachting haar deuren tussen 11 en 17 uur om de start van het nieuwe watersportseizoen in te luiden. Gedurende de dag staat de hele jachthaven in het teken van diverse watersportactiviteiten voor het hele gezin. Naast het bezichtigen van de vloot vertellen ervaren schippers meer over het vaargebied en heten belangstellenden welkom aan boord voor het maken van een proefvaart. Daarnaast is er een informatief dagprogramma en kan genoten worden van een kopje koffie of thee in de nieuw geopende Captains Lounge.

De open dag is niet alleen voor beginnende watersporters, maar ook leuk voor ervaren watersporters. Naast dat de vloot bekeken kan worden is er ook aandacht voor andere watersportactiviteiten, zoals het peddelen met een kano of SUP-board. Daarnaast kan de vernieuwde jachthaven bekeken worden, wordt toeristische informatie gegeven en is er aandacht voor het varen over de grens in Duitsland.

Nieuwe promotiecampagne De Drait groot succes

Een vaarvakantie in Friesland is populair. Voor deze zomer is veel belangstelling voor het
huren van een jacht of houseboat. Friesland wordt gezien als populaire bestemming door de
goede toegankelijkheid en de gastvrijheid. Om het varen in Friesland te promoten heeft
Yachtcharter De Drait een nieuwe inspiratiebrochure uitgegeven, welke door Merk Friesland
is bekroond met de promotieprijs.

Vaarvakantie met een houseboat

Met een presentatie van de Campi Houseboats, ook wel tiny houses op het water, presenteert De Drait het steeds populairder wordende varen met een houseboat: “We zien dat de vraag naar houseboats voor een vaarvakantie de afgelopen periode sterk is toegenomen. Gasten zijn op zoek naar een andere manier van vakantievieren en zoeken naar meer comfort, net zoals thuis, op het water,” geeft Anne Bloemhoff van Yachtcharter De Drait aan, “Op de open dag kunnen diverse type houseboats bezichtigd worden voor eigen bewoning of voor het verhuren via De Drait.”

Uitbreiding vaargebieden

Sinds november 2021 behoort ook de vloot van Jachtcharter Klompmaker uit Woudsend tot de vloot van De Drait. Op de open dag in Drachten is een gedeelte van de vloot te bezichtigen. Naast het vaargebied Friesland is ook aandacht voor het vaargebied Brandenburg-Berlijn in Duitsland, waar De Drait sinds 2009 vijftien motorjachten en houseboats verhuurd, en het vaargebied Röbel/Müritz. Vanaf deze laatste locatie verhuurd De Drait vanaf 2022 diverse houseboats en motorboten voor een vaarvakantie in het populaire watersportgebied Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Vergelijkbare berichten