Werkzoekenden met een arbeidsbeperking ontmoeten werkgevers

Minder dan 20% van de werkgevers heeft mensen met een beperking in dienst. Fryslân Werkt en Onbeperkt aan de Slag willen dit radicaal veranderen. Iedereen verdient immers een eerlijke kans en een passende plek op de arbeidsmarkt.

Daarom organiseren Fryslân Werkt en Onbeperkt aan de Slag op donderdag 5 oktober van 10.00-16.30 uur de Meet & Greet Grutsk in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Leerlingen van het Voortgezet Speciaal- en Praktijkonderwijs en werkzoekenden met een arbeidsbeperking ontmoeten hier Friese en landelijke werkgevers. Samen ga je in gesprek over werk, vacatures, de zoektocht naar de perfecte baan en over baankansen in de toekomst.

  • Voor leerlingen van het Voortgezet Speciaal- en Praktijkonderwijs: van 10.00 tot 12.00 uur hebben we speciaal tijd gereserveerd zodat deze leerlingen de aanwezige werkgevers kunnen ontmoeten. Vertel waar je goed in bent en ontdek wat een werkgever belangrijk vindt. Begeleiders van school zijn ook van harte welkom.
  • Voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking: de Meet & Greet is bedoeld voor alle Friese werkzoekenden die graag aan het werk willen, maar door een arbeidsbeperking wel wat hulp kunnen gebruiken. Er zijn een flink aantal werkgevers aanwezig die nieuwsgierig zijn naar je talent en motivatie en niet kijken naar wat je hebt.
  • Voor werkgevers online masterclass ‘Inclusief werkgeverschap’: voorafgaand aan de Meet & Greet verzorgt VodafoneZiggo op dinsdag 26 september een gratis online masterclass voor werkgevers die benieuwd zijn hoe je arbeidsparticipatie eenvoudig toepast én invoert.

Meld je aan

Op fryslanwerkt.nl/agenda/meet-greet-grutsk vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

De organisatie

Fryslân Werkt is hét samenwerkingsverband van overheid, onderwijs, UWV, Friese sociale ontwikkelbedrijven, sociale partners en SBB. Wij bundelen onze krachten om effectief en efficiënt werkgevers, werknemers en werkzoekenden in onze provincie te helpen. Friese werkgevers helpen we bij het bieden van werk en het vinden en behouden van personeel. Daarnaast helpen we iedereen die moeite heeft om zelfstandig een baan te vinden en te behouden.

Een eerlijke kans en een passende plek voor iedereen op de arbeidsmarkt: daar geloven wij in. Met alle partijen binnen Fryslân Werkt gaan we aan de slag om dit te bereiken!

Onbeperkt aan de Slag verbindt werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar. Omdat werken voor iedereen goed is en een inclusieve en diverse organisatie een rijkere organisatie is.

Vergelijkbare berichten