Witteveen Surhuisterveen: Vakmannen die ‘lekker werken’ en kwaliteit leveren

OF valt met de neus in de boter bij Witteveen Surhuisterveen, want de onderneming heeft net een mooie opdracht in de wacht gesleept: kleinschalig onderhoud riolering in de gemeente Noardeast-Fryslân, middels een meerjarencontract met een mogelijke verlenging tot 2028. Directeur-eigenaar Hidde van der Galiën en bedrijfsleider/mede-eigenaar Sape Bloemhof schuiven trots gebak naar voren, want deze opdracht past precies in het straatje van het aannemingsbedrijf. “We doen veel klein onderhoud aan rioleringen in gemeenten. Onze vakmensen vinden dit prachtig werk.” 

Ook al wordt de nieuwe opdracht gevierd, het is geen unicum voor het allround bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Van der Galiën vat kernachtig samen: “Het loopt als een trein.” Witteveen Surhuisterveen bestaat al sinds 1925. In 2001 stapte Hidde van der Galiën er binnen, namens de gemeente waar hij destijds werkte. De aanleiding was een drukrioleringsproject. Van der Galiën was meteen gecharmeerd van het aannemingsbedrijf. In 2002 ging hij er aan het werk en in 2008 nam hij het bedrijf over. “Drukrioleringsprojecten blijft een specialisme en dit doen we goed: de afgelopen twee jaar hebben we ook aan zo’n project gewerkt. Op de Oudebildtdijk in Sint Jacobiparochie hebben we over een lengte van vijf kilometer het vacuümrioolstelsel vervangen door een drukrioleringsstelsel. Het project is naar volle tevredenheid uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Waadhoeke en Wetterskip Fryslân. We zijn er trots op.”

Beste prijs én beste plan van aanpak
Sinds de overname in 2008 is Witteveen Surhuisterveen gegroeid en geprofessionaliseerd. Het bedrijf voert zowel kleine als grote projecten uit. Aanbestedingen worden dikwijls gewonnen door de combinatie van de beste prijs én het beste plan van aanpak. “We hebben vakmannen in huis en kunnen aantonen dat we kennis van zaken hebben. Opdrachtgevers zien dat wij onze projecten goed behartigen”, aldus Van der Galiën. “We werken volgens een bepaalde systematiek, zijn van onbesproken gedrag en behandelen iedereen correct. Bovendien zijn we een sociale club: we hebben oog voor onze collega’s.”

‘Lekker werken’
Sape Bloemhof knikt, hij is sinds mei vorig jaar bedrijfsleider en inmiddels ook aandeelhouder en mede-eigenaar. “Ik heb zelf ervaren dat het echt zo werkt. Hier werken echte vakmannen, die heel betrokken en breed inzetbaar zijn. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Onze collega’s zijn gewoon goud waard.” Van der Galiën: “Alles is bespreekbaar. Mijn motto is namelijk ‘lekker werken’, dat doen we hier met z’n allen. We hebben nu ongeveer dertig collega’s, we trekken graag nog meer vakmensen aan.”

Professionaliseringsslag
Witteveen maakt ook gebruik van de diensten van Reidinga Advies, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van aanbestedingen. Dit adviesbureau, gevestigd op hetzelfde adres, richt zich op het maken van uitvoerbare civieltechnische plannen en RAW-contracten. Bloemhof: “We hebben gezamenlijk een professionaliseringsslag kunnen maken. We hebben alle systemen op de rit en alle tools tot onze beschikking om onze kosten laag te houden en onze kwaliteit hoog. We maken elkaar enthousiast: elke keer als we een plan van aanpak inleveren gaan we voor de high score. Als zelfstandige bedrijven die graag samenwerken groeien we op alle fronten.”

Vergelijkbare berichten