Bij Baker Tilly komt het beste van twee werelden samen

Midden 2021 werd Daniël Engwerda als partner benoemd bij accountancy- en advieskantoor Baker Tilly. Zijn taak om het bedrijf in het noorden verder op de kaart te zetten raakte in een versnelling door het openen van een vestiging in Groningen. Twee jaar later hangt de vlag er uitstekend bij.

Het kantoor in de stad Groningen is momenteel de twaalfde vestiging van Baker Tilly in Nederland. Engwerda kreeg voet aan de grond door zijn netwerk in te zetten, met ondersteuning van het kantoor in Zwolle en het hoofdkantoor in Utrecht. Engwerda: “Ik begon met niks, dus dat was hard werken. Huisvesting regelen, maar uiteraard ook nieuwe klanten en collega’s werven. Die klanten kwamen er wel. De uitdaging lag in het vinden van de juiste medewerkers. Daar zijn we in geslaagd. In Groningen werken nu bijna 50 mensen. Baker Tilly heeft een uitstekende naam, dat merkte ik al gauw. We zijn een internationale organisatie, met lokaal ondernemerschap. Dat trekt zowel klanten als goede medewerkers aan.” Het vierkoppige managementteam in Groningen bestaat naast Engwerda (Partner Audit) uit Sandra Mallee (Director MKB Accountancy & Advies), Alex van Wamel (Director Tax Advisory) en Winnie Grondel-Kort (Sr. Manager Audit).

Overname Rikst Accountants

Baker Tilly biedt meerdere diensten aan, waaronder audits, het samenstellen van jaarrekeningen, fiscaal advies en een breed pakket aan overige adviseringen. Hierbij kun je denken aan ESG, Employment, IT, Business en Corporate Finance. “Met de overname van Rikst Accountants in 2022 kreeg ons kantoor in Groningen er meteen 17 collega’s bij, wat onze groei in het noorden een flinke boost gaf. De klantenportefeuille die we meekregen vanuit de overname betekende een versteviging van onze positie binnen het lokale mkb. Persoonlijk houd ik ervan om te werken met plaatselijke organisaties en bedrijven. Regionaal ondernemen zorgt onder meer voor vertrouwen en binding. Het maakt samenwerken prettig. Dat is een kracht van ons.” Engwerda heeft een duidelijk beeld bij de stappen die Baker Tilly nog kan zetten in het noorden. “Ik wil doorgroeien, maar wel op een beheersbare manier. In Groningen willen we de stap maken naar 80 tot 100 mensen. Daarnaast kijken we altijd kritisch naar ons pakket aan diensten. We willen zo breed mogelijk adviseren, waardoor verdieping van een bestaande dienst of het toevoegen van een nieuw onderdeel, zoals duurzaamheid, noodzakelijk is.”

Het belang van diversiteit

Talent wordt in het noorden onder meer geworven door in contact te staan met de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden (Leeuwarden). Al is talent volgens Engwerda niet leeftijdgebonden. “We hebben diversiteit hoog op de agenda staan”, gaat hij verder, “waardoor we een gemêleerde groep collega’s hebben. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht leeftijd, sekse, achtergrond of geloof.” Verder zet Baker Tilly intern weloverwogen in op belangrijke elementen als persoonlijke ontwikkeling, opleidingen, vitaliteitstrainingen en duurzaamheid, en is er bewuste aandacht voor bedrijfsuitjes, sportieve activiteiten en goede doelen. “De mens staat hier op één. We zeggen wel eens dat het beste van twee werelden bij ons samenkomt. Baker Tilly heeft internationale allure met een informeel karakter. De lijnen zijn kort. Door ons lokale ondernemerschap is er veel vrijheid en kunnen we eigen keuzes maken. Hierdoor zijn we menselijk en pragmatisch. We kunnen meedenken met de klant. Niet alleen controleren, maar ook adviseren. Op dat vlak kunnen we het verschil maken.”

Vergelijkbare berichten