Bijzondere beleving bij voorstellingen zoals Musical De Tocht: ‘BookX is dé partner voor VIP-groepsarrangementen’

Musical De Tocht ging op 1 oktober in première in het speciaal hiervoor gebouwde Friso Theater in Leeuwarden. BookX is partner van deze productie voor de groepsreserveringen/arrangementen. “Bij De Tocht verwelkomen we elke avond een aantal bedrijven”, vertelt directeur Willem Adriaanse van BookX. “Zij bezoeken een bijzondere voorstelling, want De Tocht heeft een eigen ijsvloer en maakt gebruik van de nieuwste theatertechnieken en special effects. Bovendien maken wij van elk groepsarrangement een bijzondere FIP*-beleving.”

BookX is marktleider in groepsarrangementen en zorgt er al jaren voor dat bedrijven en hun relaties en werknemers een fantastische tijd hebben tijdens bijzondere shows en theatervoorstellingen. In het Noorden is De Tocht nu dé musical om mee te maken, maar ook voor Soldaat van Oranje, Les Miserables, Dinnershows en vele andere producties ontwikkelde BookX samen met de producties VIP-arrangementen voor groepen vanaf tien personen.

Extra zorg en aandacht

“Wij zijn echt partner van zo’n voorstelling. Producties zijn zelf goed in de marketing voor de particuliere markt, maar benaderen ons om de zakelijke markt te bedienen. Dat vraagt namelijk om extra zorg en aandacht”, vertelt Adriaanse. “Door persoonlijke aandacht voor de ondernemer die met relaties of werknemers een show wil bezoeken, helpen wij de doelstellingen met dit uitje te realiseren. Soms is er al interesse voor een bepaalde show, maar we kunnen ook adviseren welke voorstelling het beste aansluit bij de wensen.”

Alles erop en eraan

Een arrangement via BookX betekent een geheel verzorgde dag of avond, met alles erop en eraan. Adriaanse: “Denk aan een gastvrije ontvangst met wellicht een hapje en drankje, begeleiding naar de juiste stoelen in de zaal – de beste plekken hebben wij speciaal gereserveerd! – tot gezellig napraten, misschien een diner vooraf of na de show én desgewenst ook hotelovernachtingen en vervoer van en naar het hotel.” Zelfs details zoals het opvangen van gasten die later komen, kan de opdrachtgever gerust aan de gastheren en gastvrouwen van BookX overlaten. “Dat is onze kracht: wij zorgen ervoor dat de ondernemer al zijn tijd en aandacht aan zijn gasten kan geven. Hij hoeft zich nergens druk over te maken. Wij zorgen dat alles goed verloopt en regelen alle details. De klant verwacht een inzet van 100 procent, wij gaan steevast voor 125 procent.”

Kennis en ervaring

Een matineevoorstelling waarbij in een gereserveerde zaal de groep nog even wordt toegesproken? Voorafgaande of na de show nog een lekker diner met mooie wijnen? Of juist een stamppotbuffet voor een grote groep? Bespreek gerust de wensen. “Voor veel partijen zijn dit soort VIP-arrangementen vrij complex. Wij doen dit al ruim vijftien jaar en hebben de kennis en ervaring om alles in goede banen te leiden. We adviseren producties over passende arrangementen, prijzen en catering en kunnen zo mooie arrangementen aanbieden.”

Magisch en uniek

Adriaanse vindt het een eer om ook voor De Tocht groepsarrangementen te mogen ontwikkelen en organiseren. “Dit is zo bijzonder. Er is speciaal een theater gebouwd voor deze musical, met 1460 stoelen, een foyer, een restaurant en toneelvloer die helemaal van ijs is. Er is zelfs een speciale ijsmeester die de kwaliteit van het ijs bewaakt. Het fijne van De Tocht is bovendien: het gaat over vriendschap, de slogan is ‘Samen maakt alles Sterker’. Dat maakt deze musical geschikt voor een hele brede doelgroep.” De Tocht heeft daarmee hetzelfde effect als De Soldaat van Oranje, ziet Adriaanse: “Dit soort voorstellingen laat mensen op een andere manier kennismaken met onze cultuur en historie. Dat maakt het zo bijzonder om naartoe te gaan met een groep. Cultuur verbindt: er komen hele andere gesprekken op gang. Daar voegen wij graag een waanzinnige beleving aan toe.”

Vergelijkbare berichten