Commissaris van de Koning Arno Brok en burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland bezoeken Kooi Camerabewaking

Hoog bezoek bij Kooi Camerabewaking. De Friese Commissaris der Koning Arno Brok bracht onlangs een werkbezoek aan het Drachtster bedrijf dat internationaal flink aan de weg timmert. Burgemeester Rijpstra van Smallingerland vergezelde de Commissaris bij zijn bezoek en kon Kooi zo mooi toevoegen aan zijn serie kennismakingsbezoeken.

Vorig jaar werd Kooi verkozen tot Friese Onderneming van het Jaar. De prijs werd toen uitgereikt door Commissaris van de Koning Brok. Die kon nu met eigen ogen zien hoe het oer-Friese bedrijf snel groeit en ook in steeds meer Europese landen actief is.

Productiehal voor UFO’s

Kooi levert mobiele camerabewaking voor bouw- en infraprojecten, windparken en zonnevelden in Europa en camera’s met broeidetectie voor afvalverwerkers en recyclingbedrijven. Op het hoofdkantoor in Drachten kreeg de delegatie een uitgebreide rondleiding door de productiehal waar de UFO’s (Units For Observation) worden gemonteerd en klaargemaakt voor verzending. Uiteraard werd er een praatje aangeknoopt met de technische specialisten.

Kooi Alarm Center

Kooi beschikt over een eigen alarm center dat 24/7 de camera’s in het veld monitort en desnoods ook de opvolging door politie of hulpdiensten regelt. Ruim twaalf meter onder de grond, daar waar voorheen het geld van De Nederlandsche Bank werd bewaard, waren Commissaris Brok en burgemeester Rijpstra duidelijk onder de indruk van de 24/7 monitoring van de vele honderden bewakingscamera’s in binnen- en buitenland. Commissaris Brok nam zelf ook nog plaats achter de joystick om een camera van een UFO in Zweden te bedienen. “Indrukwekkend om te zien hoe vanuit één meldkamer camera’s over heel Europa kunnen worden bediend,” aldus de Commissaris.

Vergelijkbare berichten