Fryske Anjer 2023 voor Hylke Speerstra

Hylke Speerstra ontvangt de Friese Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân. Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, drs. A.A.M. Brok reikt de Friese Anjer op 10 november uit in het provinciehuis te Leeuwarden.

Speerstra is een verdienstelijk schrijver en van grote betekenis voor de Friese literatuur. Hij heeft de Friese taal en specifiek Friese thema’s via zijn boekwerken voor een groot publiek toegankelijk gemaakt.

“Speerstra is sûnder mis ien fan de grutste literêre talinten ea yn ús provinsje. In ferhaleferteller pur sang mei in sterke sjoernalistike ynslach. Speerstra syn wurk wurdt karakterisearre troch byldzjend en ryk taalgebrûk. As gjin oar wit hy op grûn fan eigen research en interviews histoarje ta libben te bringen foar in grut publyk. In markante persoanlikheid, in ikoan fan Fryslân,” aldus commissaris van de Koning in de provincie Fryslân drs. A.A.M. Brok, tevens voorzitter fan het Cultuurfonds afdeling Fryslân.

Friese Anjer

Met de Friese Anjereert het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân jaarlijks een persoon, vereniging of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Friese cultuur of natuur. De prijs bestaat uit een speld, oorkonde en een bedrag van € 5.000. De speld is gemaakt door ontwerper en edelsmid Theo van Halsema.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds [naam provincie] is een van de twaalf provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl

Vergelijkbare berichten