Het Cultuurfonds Fryslân investeert ruim 160.000 euro in 46 cultuur- en natuurprojecten

Het Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van 2024 voor 160.320 euro geïnvesteerd in 46 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie Fryslân.

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor de meest uiteenlopende kunst-, cultuur-, en natuurprojecten. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Aanvragers kunnen eenvoudig een quickscan doen om te kijken of hun project in aanmerking komt via www.cultuurfonds.nl/quickscan.

Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe, waar het bestuur deze keer van onder de indruk was. De volledige lijst met toekenningen uit deze eerste ronde is te vinden in de bijlage.

Fanfare van Tryater

De Fryske Toaniel Stifting Tryater krijgt 10.000 euro voor de theaterproductie Fanfare over de dynamiek van het verenigingsleven in Fryslân en de fanfare in het bijzonder. Fanfare is in mei/juni te zien in Easterlittens en is een ode aan mensen die van hun individuele eilandjes komen om eens in de week iets doen waar ze echt van houden; samen muziek maken.

Het wakend oog

Stichting Een Brug Slaan voor Culturele Activiteiten in Súdwest-Fryslân krijgt 10.000 euro voor de muziektheatervoorstelling Het wakend oog. De voorstelling zal in september te zien zijn en gaat over het vuurtorentje van Workum, gebouwd in 1643.  De stichting wil met deze voorstelling de rol van de vuurtoren als het symbool van bescherming en behoud van cultureel erfgoed in een ander licht zetten.

Midzomerfestival

Stichting Kulturele Rûte Tsjûkemar ontvangt 1.000 euro voor het Tsjûkemar mear as wetter. Op 22 juni zal langs de zuidoever van het Tjeukemeer, nabij Echten, van zonsopgang tot zonsondergang het Midsummerfestival worden georganiseerd. Met onder andere kunstobjecten van Wies Noest, dansoptredens en meezingspektakels, wordt de langste dag van 2024 gevierd.

Vergelijkbare berichten