Cultuurfonds Fryslân investeert in 44 cultuur- en natuurprojecten met ruim € 205.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor € 161.662 geïnvesteerd in 44 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie Fryslân. Daarnaast is er in de eerste drie maanden € 48.000 toegekend voor de aanschaf van instrumenten.

Met ingang van 1 januari is er een nieuwe regeling voor de aanschaf van instrumenten ingesteld. Muziekverenigingen kunnen in de periode 2023-2025 50%  van de aanschaf van instrumenten vergoed krijgen met een maximum van € 6.500.

Roll over Bach

Stichting FryskPodium krijgt € 10.000 voor het project Roll over Bach.  De muziek van Bach wordt ondersteund door jongeren op skateboards, stuntfietsen en rolschaatsen. De bijdrage wordt toegekend uit het CultuurFonds op Naam Grace van Heerewaarden. Het in 1997 ingestelde fonds voor de ondersteuning van projecten op het gebied van de vocale klassieke muziekbeoefening is met deze bijdrage volledig besteed.

Restauratie orgel

Stichting Victoriuskerk uit Pingjum krijgt € 10.000 voor de restauratie van het Leichel-orgel uit 1878. De bijdrage wordt geleverd uit het E.J. Struif Fonds. Uit het fonds worden bijdragen geleverd voor de restauratie en het gebruik van orgels.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Vergelijkbare berichten