Friezen in den Vreemde – Lorraine De Jong en de ‘chill vibes’ van Curaçao: ‘Hier leer je dat je mag loslaten’

Met grote regelmaat publiceren we in OF de verhalen van bestuurders, managers en ondernemers in het buitenland. Waar waren ze? Wat deden ze daar? En met welke mentale bagage kwamen ze terug? In deze editie Lorraine De Jong, HR Manager bij uitzendbureau ‘Friese Jongens’ en tegelijkertijd óók onderneemster op Curaçao.

Hoe ben je op Curaçao beland?

Mijn man Johan en ik zijn in november 2021 naar Curaçao gegaan. Johan ging al eerder naar Curaçao dan ik. Voor mij was het de eerste keer en volgens mijn man zou ik verliefd worden op het eiland. Hij heeft gelijk gekregen!

Was er ook een specifiek doel voor de reis?

We gingen naar Curaçao om heerlijk vakantie te vieren en per toeval zijn we een heel mooi appartementencomplex tegengekomen. Toen begon onze droom om zelf een plekje op het eiland uit te baten voor verhuur een beetje werkelijkheid te worden.

Hoe heb je de reis ervaren?

De reis zelf is niet zo spannend, maar we hadden op Curaçao een geweldige plek gevonden, die we grondig wilden verbouwen. Toen dat proces eenmaal was begonnen werd het allemaal een enorme uitdaging.

Wat vind jij eigenlijk het allerleukste aan Curaçao?

De heerlijk chill vibes; de mensen, het weer, de zon, het strand. Wij houden hiervan. En het is ook heel fijn dat er nog wel veel zaken te doen zijn op het eiland. Als ondernemer kun je er ook heel goed leuke dingen doen.

Nog andere opvallende kenmerken?

Wat veel mensen wel weten: dat je op een eiland als Curaçao echt heerlijk kan genieten van het leven. De druk van werken en presteren is er veel minder. Plus dat er zoveel andere ondernemers zijn vanuit Nederland waarmee je samen kan optrekken of door wie je geïnspireerd van kan worden.

Heb je inmiddels al wijze lessen geleerd?

Oh ja. Wij hebben bijvoorbeeld vooral geleerd om daar te mogen loslaten, niet te veel haasten. Verder zijn wij enorm dankbaar dat er veel dingen goed zijn gegaan. Dat komt ook omdat we alles wel direct aanpakken. Even dromen, erover praten, je idee opschrijven en dan gewoon doen! Verder is het mooi dat Johan en ik veel van elkaar leren. Aanpakken! Dromen, erover praten, schrijven en doen! Onze lessen zijn vooral dat we veel van elkaar leren. Johan is een echte ondernemer, hij heeft veel plannen, en ik zit vooral in de operatie. Ik zorg ervoor dat het resort wordt verhuurd.  

Vergelijkbare berichten