Robbert Lodewijks in Glasgow: ‘Doel was om onze oplossing flink onder de aandacht te brengen’

In de rubriek Friezen in den Vreemde vertellen we de ervaringen van managers, bestuurders en ondernemers over de grens. Waar waren ze? Wat deden ze daar? Wat nemen ze mee naar huis? In deze editie: Robbert Lodewijks van Hulo. Hij was recentelijk in Glasgow.

Je bent in 2023 naar Glasgow gegaan: waarom?

Als startup in de watersector ben je natuurlijk continu opzoek naar naamsbekendheid en partijen die jouw unieke oplossing zien zitten. Natuurlijk valt er online via bekende kanalen veel te bereiken, alleen mist daar vaak net het kleine stukje vertrouwen. Dat kleine stukje vertrouwen bereik je vaak door elkaar in de ogen te kijken, en op die manier een discussie te voeren. Dit is wat wij als HULO hebben gedaan in Glasgow, Schotland, waar wij een bezoek hebben gebracht aan de SWAN Annual Conference. Als lid van de Water Alliance zijn we samen met 5 andere bedrijven en de Water Alliance daarnaartoe gegaan.

Wat was concreet jullie doel

Het doel was om onze technologie bekend te maken, en uiteindelijk te exporteren. Deze technologie betreft een softwareoplossing, waarmee waterbedrijven lekkages en andere afwijkingen in het water netwerk real-time kunnen detecteren en opsporen. Wat is er dan beter dan een evenement waarbij waterbedrijven en andere experts het spécifiek hebben over ‘smart water’ en ‘digital twins’, oftewel de SWAN conference.

Hoe heb je de reis ervaren?

De reis was heel nuttig, maar ook vooral heel leuk. Aangezien ik veel mensen die ik via LinkedIn wel kende, daar eindelijk (soms na 3 jaar) in het echt zag. Dat leverde leuke gesprekken op. Vooral mijn lengte (2m) was iets waar vele mensen van schrokken, blijkbaar lijk ik in een online meeting niet zo groot, haha.

Naast de leuke gesprekken hebben we met een aantal drinkwaterbedrijven erg concrete ideeën gemaakt over hoe HULO’s technologie kan bijdragen aan bepaalde uitdagingen, en daarnaast zijn er plannen gemaakt voor mogelijke ‘Proof-of-Concepts’ (PoC). Daarnaast is het leuk om met de andere leden van de Water Alliance te sparren over uitdagingen waar eenieder tegen aanloopt. De stad Glasgow, waar ik nog nooit was geweest was daarbij ook nog eens erg mooi om eens te zien.

Wat viel je nog meer op?

Heel veel mensen lopen in de korte broek terwijl het buiten 10 graden was! Naast dat zijn de mensen super vriendelijk, maar zijn de Schotten soms wel lastig verstaanbaar. Maar goed, dat zullen de niet-Friezen waarschijnlijk ook van mij zeggen.

Is er ook iets misgegaan, of tegengevallen? Iets waar je van hebt geleerd?

Eigenlijk is deze reis heel goed verlopen. In het begin was het even zoeken wat je uit een conferentie kunt halen. Uiteindelijk is een conferentie veel luisteren naar presentaties en paneldiscussies. Maar juist de pauzes en de netwerkmomenten na de conferentie zijn voor mij zeer waardevol geweest. Wat ik heb geleerd: gewoon op willekeurige mensen afstappen en kennis maken, van de één kom je bij de ander!

Nog een les die wij van je kunnen overnemen?

Blijf zo lang mogelijk, nee blijf altijd jezelf, en twijfel daar niet aan. Het voelt soms wel alsof wie het hardst schreeuwt ook het verste komt. Uiteindelijk geloof ik erin dat je door eerlijkheid en een gezonde dosis gezond boerenverstand en nuchterheid het aller verst komt.

Naam: Robbert Lodewijks
Bedrijf: HULO.ai
Functie: Medeoprichter
Geboren: 02-06-1997
Geboorteplaats: Leeuwarden
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Hobby’s: Voetballen (SC Veenwouden), padel, vrienden, familie. 

Vergelijkbare berichten