Ga op ‘wereldreis’ door Het Andere Friesland

Zuidoost Friesland, ook wel ‘Het Andere Friesland’ genoemd, is een onderscheidende regio in de provincie. Bossen, duinen en ‘smûke’ dorpjes; niet direct waar je aan denkt als je aan Fryslân denkt. Voor camperaars die willen genieten van rust, natuur en een divers cultureel aanbod is er nu een mooie route met een bijzonder thema: ‘Op wereldreis door Het Andere Friesland’.

In Het Andere Friesland vind je namelijk een aantal plaatsen die doen denken aan wereldse bestemmingen. Moskou, Sint Petersburg, Egypte, Canada en Willemstad zijn plaatsen die je op de wereldbol waarschijnlijk op een heel andere plaats zou aanwijzen, maar toch zijn al deze plaatsen ook te vinden in Fryslân.

Op de fiets naar Egypte

Tijdens het rijden van de ongeveer 100 kilometer lange Camperroute Wereldreis kom je al deze plaatsen tegen. Onderweg zijn er een aantal camperplaatsen zoals in Gorredijk, Hoornsterzwaag en Appelscha waar je de nacht door kunt brengen. Vanaf deze camperplaatsen zijn de locaties ook goed per fiets te bezoeken. Egypte en Moskou bezoek je bijvoorbeeld vanaf Natuurkampeerterrein Fries en Fraai in Hoornsterzwaag, terwijl je Canada en Willemstad bezoekt vanaf de Camperplaats Appelscha.

Bezoek Werelderfgoed

Een aanrader is om tijdens je ‘wereldreis’ ook UNESCO Werelderfgoed De Koloniën van Weldadigheid te bezoeken. De drie musea in Frederiksoord, Noordwolde en Veenhuizen vertellen je alles over deze bijzondere geschiedenis van armoedebestrijding in Nederland en Vlaanderen begin 19e eeuw. Je vindt de route hier

Vergelijkbare berichten