Het BouwJourna(a)l doeltreffende tool voor succesvol verbouwen

Ondernemer en bouwkundige Helena Spits ontwikkelde Het BouwJourna(a)l. Een tool voor iedereen die zonder stress, extreme bouwkosten en een eindeloze planning zijn huis wil verbouwen. Het boek en online platform zijn 14 oktober gelanceerd op de Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs in Utrecht. “Verbouwen is zoveel makkelijker met een goede voorbereiding en een eigenaar die de regie neemt. Huiseigenaren en bouwers begrijpen elkaar dan beter, dat scheelt een hoop gedoe.”

Bouwproblemen en valkuilen voorkomen

Hoe vaak hoor je niet dat het bouwbudget wordt overschreden, dat de verbouwing niet aan de verwachtingen voldoet en dat het ook niet af is. Volgens ondernemer en bouwkundige Helena Spits kan dat anders. Na dertig jaar ervaring in de bouwwereld en als expert in de communicatie tussen bouwprofessionals en bewoners, heeft ze een totaalconcept ontwikkeld dat ruis op de lijn tussen eigenaar en bouwers wegneemt. “Als je als eigenaar niet goed weet wat je wilt, dan maakt de bouwer iets moois voor je, maar wordt het nooit zoals je je het had voorgesteld. Het kost voorbereidingstijd en denkwerk, maar daarmee voorkom je problemen.”

Bouwbegeleiding met een boek en online programma

Spits haar methode zorgt voor heldere communicatie tussen eigenaren en bouwers. Het concept bestaat uit Het BouwJourna(a)l, een onlineprogramma, blogs en een podcast over verbouwen. Het boek is vormgegeven als een bulletjournal en volgt het bouwproces. Het is vooral een werkboek, een dagboek en naslagwerk. De illustraties maakte Spits zelf. “Het is een boek met een stevige kaft. Zodat je het op een bouwplaats kunt gebruiken.”

Ondernemer Helena Spits

Helena Spits is bouwkundige en marketeer en expert in het inrichten van klantgerichte bouwprocessen. Ze is oprichter en eigenaar van Bouwzorg Fryslân BV en Mijn huis Mijn verbouwing en adviseert aannemers, corporatie en particuliere huiseigenaren over de communicatie bij renovatie en sloop- nieuwbouwprojecten. Spits: “Dit plan voor particulieren huiseigenaren lag al tien jaar op de plank. Keer op keer zag ik hoe particulieren bij verbouw van hun woning tegen dezelfde problemen aanliepen. Ook voor bouwers is het niet makkelijk om met particulieren te werken. Ik onderzocht waarom de ene verbouwing succesvol is en de andere niet en zo ontstond het BouwJourna(a)l. Uiteindelijk willen we allemaal dat je aan het einde van de verbouwing kunt zeggen: Ik heb wat ik wilde, binnen de afgesproken bouwtijd, binnen het budget en met niet al te veel stress.”

Vergelijkbare berichten