Je bedrijfspand in Friesland onderhouden? Check deze tips

Als ondernemer in Friesland is het noodzaak om blijvend op te vallen nu het aantal bedrijven maar blijft groeien. Dat doe je onder andere door online vindbaar en zichtbaar te zijn, maar ook door actief te blijven werken aan je offline zichtbaarheid. Dat is iets dat menig ondernemer vandaag de dag nog weleens vergeet, aangezien de focus zo erg ligt op online gezien worden.

Waar je bijvoorbeeld veel mee kunt ‘winnen’ op het gebied van offline zichtbaarheid is je bedrijfspand. Het is een must om je bedrijfspand, zoals een kantoor, winkel of opslag, goed te onderhouden voor het totale plaatje, voor de veiligheid van je klanten en voor het voorkomen van dure reparaties. In dit artikel geven we je enkele simpele, maar slimme tips waarmee je dat doet.

Preventief onderhoud aan dak: huur een dakdekkersbedrijf in

Een van de stappen die je eens in de zoveel tijd moet doen als ondernemer met een eigen fysiek pand is een dakdekkersbedrijf in de buurt inhuren. Veel mensen doen dat pas op het moment dat er iets mis is met het dak, bijvoorbeeld schade door een storm. Het is echter aan te raden om je bedrijfspand preventief te onderhouden door periodieke controles uit te laten voeren. Een dakdekkersbedrijf kan een dakinspectie uitvoeren, waarbij ze mogelijke problemen identificeren en de toestand kunnen evalueren.

Ook bepalen ze de staat van de huidige dakbedekking en bepalen ze wat de beste manier is om eventuele renovaties en/of reparaties uit te voeren. Met een preventieve dakinspectie ben je een mogelijk groot probleem voor omdat professionals van een dakdekkersbedrijf al tijdig kunnen zien of er ergens een probleemgebied is. Dat scheelt je uiteindelijk niet alleen veel gedoe, maar ook veel geld. Daarnaast kun je zo’n bedrijf natuurlijk altijd inhuren wanneer je problemen hebt met je dak of wanneer je op zoek bent naar een nieuwe dakbedekking.

Denk ook aan de veiligheidsmaatregelen binnen gebouw

Een veilig dak vormt een fijne basis, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Zo moet je je als ondernemer ook houden aan de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid. Grote kans dat je het al hebt, maar investeer in en installeer rookmelders en brandblussers en zorg voor nooduitgangen die duidelijk vindbaar zijn. Om er zeker van te zijn dat alles goed werkt en dat zoiets als een nooduitgang goed vindbaar is, moet je dit eens in de zoveel tijd testen. Doe dit liever te vaak dan te weinig, zodat je er op tijd bij bent als je iets moet vervangen.

Controleer of er een duidelijke bewegwijzering is naar de nooduitgangen, zodat medewerkers en andere aanwezigen in het pand die uitgang kunnen vinden als dat nodig is. Waar je daarnaast aan kunt denken in het kader van veiligheid is het installeren van beveiligingscamera’s. Daarmee investeer je uiteraard ook in het onderhoud (en de veiligheid) van het pand, omdat je hiermee aan kwaadwillenden laat zien dat alles opgenomen wordt. De kans op inbraak of een andere vorm van schade aan het pand door personen is op die manier kleiner, waardoor het toevoegen van camera’s dus zeker een goed idee is voor het algehele onderhoud van je bedrijfspand. Let er wel op dat je dit op basis van de privacyregels doet.

Huur een schoonmaakbedrijf in voor je bedrijfspand

Naast regelmatige inspecties en waar mogelijk preventief onderhoud speelt hygiëne een grote rol op het gebied van een goed onderhouden bedrijfspand. Een schone werkplek is niet alleen prettig voor je medewerkers en voor jezelf, maar ook voor klanten en zakenpartners die langskomen. Daarmee scoor je een veel betere (eerste) indruk dan wanneer alles net niet hygiënisch is. Zorg er daarom voor dat het bedrijfspand regelmatig schoon wordt gemaakt, zowel binnen als buiten.

Het beste is om hiervoor een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Zij hebben de nodige ervaring en kennis in pacht en weten precies wat ze wel of niet moeten schoonmaken en waar ze moeten zijn. Daarnaast scheelt dit voor jou en je medewerkers ontzettend veel tijd, energie en zo ook geld. Geef extra aandacht aan ruimtes waar hygiëne des te belangrijker is, bijvoorbeeld in sanitaire ruimtes en/of keukens en kantines. Door je medewerkers bewust te maken van hygiëne zullen zij hopelijk ook automatisch wat schoner en netter werken, wat al bijdraagt aan hoe je bedrijfspand eruitziet.

Overige tips waar je aan moet denken bij onderhoud van bedrijfspand

Een veilig en netjes dak? Check. Genoeg wettelijke veiligheidsmaatregelen? Check. Een schoon pand? Ook check. Dan rest er nog een aantal tips en tricks dat je kunt toepassen om je bedrijfspand er van binnen en van buiten piekfijn uit te laten zien. Alles voor een goede indruk! 

  • Onderhoud het groen rondom je bedrijfspand ook goed voor een prettige uitstraling. Is er geen groen aanwezig? Creëer dan wat groen met plantenbakken, boompjes, bloemen en anders wat mogelijk is.
  • Laat de cv-ketel regelmatig controleren voor je eigen veiligheid, maar ook om eventueel geld te kunnen besparen.
  • Huur net als dat je een dakdekkersbedrijf voor het dak inhuurt een rioolbedrijf voor het riool in om preventief inspectie uit te laten voeren en waar nodig het riool te laten ontstoppen.
Delen via

Vergelijkbare berichten