Metaalregio Fryslân start met een metaalmiddag in Burgum

De regio Noordoost-Fryslân heeft een nieuw samenwerkingsverband: Metaalregio Fryslân. Het is een initiatief uit de sector zelf. Op donderdagmiddag 5 oktober is er een startbijeenkomst voor de regionale metaalbedrijven, van zzp’ers tot grote ondernemingen.

Doel van de samenwerking tussen de metaalbedrijven is het verbeteren van het imago van de sector en zich gezamenlijk presenteren als aantrekkelijke werkgevers. Directe aanleiding voor oprichting van Metaalregio Fryslân is een (toekomstig) tekort aan goed gekwalificeerd personeel voor de regionale bedrijven in de metaalsector. Dat zegt Frits de Jager, voorzitter van MetalCare, de vereniging achter het samenwerkingsverband. “Daarom slaan we de handen ineen. Gezamenlijk kunnen we de sector goed op de kaart zetten en ook personeel gaan werven”, aldus De Jager, directeur van De Jager RVS uit Dokkum. Samen met de directeuren Jan Willem Stob van Solidd Steel Structures uit Sumar en Peter Janssen van opleidingsinstituut OBM Noord, vormt hij het verenigingsbestuur.

Interactieve bijeenkomst

Metaalregio Fryslân organiseert 5 oktober een interactieve bijeenkomst voor regionale metaalbedrijven, waarvoor ook het onderwijs en de overheid zijn uitgenodigd. Een van de inspirerende sprekers is Arjan Elbers. Hij vertelt over de uitdagingen van de arbeidsmarkt en over succesvolle samenwerkingen. Peter Janssen: “We vragen de aanwezigen input te leveren aan een promotie- en arbeidsmarkcampagne. Vanuit Qop/Versnellingsagenda – zij hebben ons subsidie verstrekt –  komt er nieuws over metaalprojecten. We sluiten af met een netwerkborrel. Bedrijven mogen dit niet missen! Aanmelding kan nog via www.metaalregio.nl.”

Uitdagend en innovatief werk

De gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân kennen relatief veel bedrijven in de metaalbranche. Ze produceren eindproducten en halffabricaten die je overal tegenkomt. Van draadnagels en rvs trappen tot aan complete bruggen en legervoertuigen. “Verbeterpunt is onze imago”, zegt Jan Willem Stob. “Er bestaat een onterecht beeld dat alle metaalbedrijven zwaar en vuil werk bieden. Vaak is het tegenovergestelde waar: schone werkvloeren, uitdagend technisch en innovatief werk en we hebben natuurlijk ook veel kantoorbanen.”

Vergelijkbare berichten