Musical De Tocht ontvangt Eventim Gouden Ticket Award voor meer dan 125.000 verkochte kaarten

Op 3 november 2023 heeft de cast en crew van musical De Tocht in het Friso Theater een Eventim Gouden Ticket Award uitgereikt gekregen voor de verkoop van meer dan 125.000 kaarten. De kaartverkoop schiet sinds de fantastische première op 1 oktober de lucht in en er zijn nu al meer dan 125.000 kaarten verkocht. Henk Schuit, directeur van Eventim, reikte deze gouden award aan de hoofdrolspelers van musical De Tocht uit.  

Henk Schuit, directeur van Eventim overhandigde de award: ‘Ik wil de producenten en de cast van De Tocht feliciteren met deze bijzondere prestatie. Het is fantastisch dat een groot aantal mensen heeft mogen genieten van deze bijzondere musical over de Elfstedentocht. Het is dan ook met grote vreugde dat Eventim deze welverdiende award uitreikt aan de cast en crew van De Tocht.’

Producent Hans Staal: ‘De mooie recensies na de première van De Tocht hebben natuurlijk bijgedragen aan het goede verkoopresultaat. De ijzersterke prestaties van de castleden en hun onderlinge plezier vertalen zich in een uitzonderlijk hoge waardering van het publiek.’

Over De Tocht

De cast van Musical De Tocht bestaat uit meer dan 60 spelende, zingende en schaatsende acteurs. In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt De Tocht het publiek mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje. Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? 

De spektakelmusical is een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

Meer informatie en kaartverkoop: https://musicaldetocht.frl

Fotograaf: Lucas Kemper

Vergelijkbare berichten