Online marktplaats Solarbuddy voor duurzame producten

Solarbuddy lanceert binnenkort de nieuwe online marktplaats voor zongerelateerde duurzame producten waardoor de Nederlandse markt voor deze producten voor consumenten inzichtelijker gaat worden.

Uit onderzoek is gebleken dat de markt voor zonnepanelen teveel versnipperd is en een aantal cowboys aanwezig zijn waardoor consumenten te lang bezig zijn met het uitzoeken van betrouwbare leveranciers en het zeer moeilijk is om aan vervangende onderdelen te komen voor de eigen installatie. Solarbuddy wil deze situatie in Nederland significant verbeteren.

Waarom weer een marktplaats? “Consumenten vragen om een onafhankelijke partij die controle uitoefent op de transactie tussen koper en verkoper en dat de juiste producten daadwerkelijk geleverd worden conform afspraak. Met ons platform springen wij in dat gat en verwachten binnen drie maanden honderd bedrijven aan ons gebonden te hebben.”

Solarbuddy gaat zich in eerste instantie richten op bedrijven die zonnepanelen, omvormers, thuisaccu’s en thermische systemen leveren aan de Nederlandse consumentenmarkt. Deze bedrijven kunnen op ons platform een shop aanmaken waarin ze hun nieuwe of gebruikte producten kunnen aanbieden. Onze medewerkers zorgen vervolgens voor controle en eventuele aanvulling van de correcte productgegevens. Wanneer een koop gesloten is tussen koper en verkoper, regelt Solarbuddy de financiële afhandeling tussen de partijen en ziet toe op de levering van de producten.

Vergelijkbare berichten