Open Vragen aan Ondernemende Studenten: Sven Nauta (Digital Actions Nauta)

In de nieuwe rubriek Open Vragen aan Ondernemende Studenten geeft Ondernemend Friesland het podium aan studerende starters. Jonge ondernemers aan het begin van hun carrière; vol ambitie en plannen. Met vandaag: Sven Nauta van Digital Actions Nauta, die studeert bij NHL Stenden, onder de vleugels van het Center for Enterpreneurship.

Hoe heet je bedrijf en wat is de core business?

Digital Actions Nauta, online marketing voor webshops. Hiermee help ik webshops om meer bekendheid en conversies te krijgen door middel van Instagram en Facebook advertenties. Ook bied ik conversie-optimalisatieplannen aan en ik maak websites en webshops met WordPress. Mijn website is digitalactionsnauta.nl en je kunt het ook vinden op svennauta.nl.

Welke valkuilen heb je moeten overwinnen?

Klanten werven. Ik wist niet hoe ik dat moest doen. Hier ben ik een hele tijd tegenaan gelopen. Ook vond ik het lastig wat voor prijs je nu kunt vragen voor services en producten. Dit heb ik met een marktonderzoek opgelost en zo mijn fundering kunnen maken.  

Wat wil je in de toekomst bereiken?

Langzaam opschalen en de kwaliteit behouden die ik nu heb. Ook wil ik meer diensten gaan aanbieden, zodat klanten bijna voor alles bij mij terecht kunnen binnen een specifieke niche.

Welke ondernemer is je voorbeeld of inspireert je?

Sander Cruiming: hij heeft een succesvol bedrijf gemaakt en staat nu zeer goed bekend in de hostingwereld. Superinspirerend!

Heb jij een ondernemerstip voor andere startende ondernemers?

Maak eerst goed je fundering van je business voordat je in actie komt. Doe goed marktonderzoek en maak een plan voor alle werkprocessen, het maken van een website maken en zorg ervoor dat je je zakelijke mail op orde hebt. Dan kun je nieuwe klanten gaan werven.

Vergelijkbare berichten