Oranjewoud Export Academy: Xsessions met Ruben Terlou en Bettine Vriesekoop

Op donderdag 8 juni vinden de Xsessions plaats, het business-netwerkevent georganiseerd door de Oranjewoud Export Academy. Thema’s dit jaar zijn ‘China in business’ en ‘Export = topsport’. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen spreken onder andere Ruben Terlou en Bettine Vriesekoop.

Het is de derde editie van hét business-netwerkevent van het Noorden. Waar eerdere edities alleen voor leden en genodigden waren, zijn nu alle bedrijven uit Noord-Nederland van harte welkom.

‘China in business’

China’s rol op de wereldmarkt wordt steeds groter. Onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde (Ondernemerszaken RTL Z) geven Ruben Terlou (documentairemaker en China-kenner) en Bettine Vriesekoop (tafeltenniskampioene en schrijver over China) een interessant inkijkje in het land en haar economie. Aan bod komen onder meer de kansen voor Nederlandse bedrijven in China, do’s en dont’s voor zakendoen met Chinezen, en de verwevenheid van economie en politiek in het land.  

“Ook voor bedrijven zonder plannen in China is deze informatie waardevol”, zegt Joyce Walstra, directeur Oranjewoud Export Academy. “Want ga je niet naar China, dan komt China wel naar jou; de positie van Chinese bedrijven wordt ook steeds sterker in sectoren waar veel Nederlandse bedrijven actief zijn, zoals techniek en IT.”

Export = topsport

Internationaal zakendoen is niet altijd eenvoudig en vergt een juiste instelling. De vergelijking met topsport is snel gemaakt. Met oud-tafeltennisster en China-correspondent Bettine Vriesekoop wordt doorgepraat over de benodigde visie, focus en topsportmentaliteit voor internationaal succes – in het bijzonder in China.

Meer over het programma op www.oranjewoudacademy.com/x-sessions.

Oranjewoud Export Academy

De Oranjewoud Export Academy is een kennis- en ontwikkelingsplatform voor Noord-Nederlandse bedrijven met een exportambitie. Met gerichte kennisprogramma’s op het gebied van export en sales, en met tafelsessies waarin gelijkgestemde ondernemers aan de slag gaan met exportonderwerpen, maken de aangesloten bedrijven – inmiddels 50 – zich klaar voor succesvol zakendoen over de grens.

Vergelijkbare berichten