Unicum: Negen 3D geprinte schepen op een rij

Begin juni kon men een unieke line-up duurzame boten aanschouwen. Botenbouwer IMPACD Boats uit Woudsend ging met maar liefst negen 3D geprinte schepen het water op.

IMPACD Boats maakt 3D geprinte sloepen van gerecycled materiaal. Deze schepen zijn 74% duurzamer dan bekende traditionele sloepen, aangetoond door de TU Delft. De sloepen zijn de eerste 3D geprinte en duurzame sloepen van Europa en nooit eerder kon men zoveel op rij zien. Een waar unicum.

De bouw van de boten gaat in Woudsend gestaag door. In de werf ligt tevens het nieuwste model, een 5.70 meter sloep met een luxe uitstraling. Martin Bekebrede is als ontwerper betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe en unieke sloep. Ruim, zeer stabiel en volledig 3D geprint.

Omdat het bedrijf impact wil maken in de watersport hebben ze de deuren van IMPACD Centre geopend. Een locatie aan het water waar je de duurzame sloepen zelf ervaart, het verhaal beleefd en met elkaar duikt in duurzame kansen van de toekomst. IMPACD centre inspireert en organiseert diverse evenementen op het gebied van duurzaamheid.

Vergelijkbare berichten