Ondernemend Friesland events

De komende weken staat de eventspagina van Ondernemend Friesland in het teken van Werkfestival Sneek. Op zaterdagmiddag 28 september stellen Sneker ondernemers hun bedrijf open voor ‘expeditie werk’. In de aanloop naar dit Werkfestival vertellen deelnemende ondernemers op deze pagina over hun ambities en verwachtingen. Meer weten of vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat verwacht Tegelgroothandel Julius van der Werf van het Werkfestival Sneek?

Wat verwacht Tegelgroothandel Julius van der Werf van het Werkfestival Sneek?

Wat verwachten deelnemers van het Werkfestival Sneek, op zaterdagmiddag 28 september? Menno Poelstra, financieel directeur bij Tegelgroothandel Julius van der Werf, vertelt waarom zijn bedrijf meedoet aan dit event.


Waarom doen jullie met je bedrijf mee aan het Werkfestival?
Het werkfestival is een mooie gelegenheid om ons bedrijf en onze afdeling expeditie onder de aandacht te brengen bij mensen die zoeken naar een nieuwe baan. Wij merken dat het voornamelijk voor onze afdeling expeditie steeds moeilijker wordt om aan goed personeel te komen. Veel mensen hebben geen idee wat we precies doen en hoe groot het magazijn bij Julius van der Werf is. Daarom openen we op 28 september graag onze deuren om ons bedrijf te presenteren.

 

Wat verwacht je van het Werkfestival? Heb je een doel voor ogen, of een bepaalde ambitie?

Per oktober hebben we een vacature voor deeltijd chauffeurs open staan. Via het event kunnen we de bezoekers misschien enthousiasmeren voor deze functie bij Julius van der Werf. Het zou fantastisch zijn als we op deze manier in gesprek kunnen komen met potentiële collega’s en zo aan goed personeel kunnen komen.

 

Waarom is het voor jouw bedrijf belangrijk om juist op dit moment aan dit event deel te nemen, welke meerwaarde heeft het Werkfestival volgens jou?

Bij een sollicitatie reageert iemand op een vacature, bijvoorbeeld omdat ze het bedrijf van naam kennen. De kennismaking met het bedrijf, en een rondleiding, vindt vaak pas bij een gevorderd gesprek plaats. Het Werkfestival geeft ons de kans om mensen vooraf enthousiast te maken over Julius van der Werf. We hopen dat er bezoekers zullen zijn die door het bezoek aan ons bedrijf denken: dat is een mooi bedrijf, daar wil ik werken, ik ga solliciteren. Want dat is wat wij zoeken: Enthousiaste mensen met een hart voor de zaak.

 

Jouw bedrijf is natuurlijk uniek en dat wil je laten zien. Waarin onderscheiden jullie je en wat wil je daarvan laten zien op 28 september?

Julius van der Werf is een groothandel in tegels. Wij leveren keramische tegels (en toebehoren voor de verwerking hiervan) aan bedrijven die vloeren en tegels voor keukens en badkamers verkopen. Onze 85 jaar ervaring, het ruime assortiment met de nieuwste trends en onze grote voorraad maakt dat wij uniek zijn in wat wij doen. Daarnaast hebben wij de afgelopen jaren onze diensten uitgebreid. We hebben een digitaal bestelsysteem ontwikkeld. Ook is ons magazijn en distributiecentrum uitgebreid met onder andere nieuwbouw en een palletbaan. Hier worden alle pallets machinaal ingepakt, gewogen en gestickerd. Daar zijn we enorm trots op en dat laten we 28 september graag zien. Hiermee krijgt men een goed beeld van wat we doen en hoeveel tegels er per dag ons magazijn binnenkomen en verlaten. Want wekelijks vinden meer dan een miljoen tegels hun weg in en uit het magazijn.

 

Aan een evenement als het Werkfestival deelnemen, is onderdeel van je vak, wat vind jij het mooiste aan jouw vak?

Mijn uitdaging is om lopende processen te optimaliseren, vaak via automatisering, met als doel de kwaliteit van onze onderneming te verbeteren. Daarin staat onze klant altijd centraal. Daarnaast zijn we constant bezig om de werkomstandigheden voor de mannen in het magazijn te verbeteren, zodat het proces daar steeds makkelijker en sneller verloopt.

Profiel:

Naam: Menno Poelstra

Bedrijf: Tegelgroothandel Julius van der Werf

Functie: Financieel directeur

Woonplaats: Bolsward

Website: www.juliusvdwerf.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie