Wierenga & De Graaf: werven met open vizier

“Onze nieuwe opdrachtgever vroeg ons op zoek te gaan naar ‘het schaap met de 5 poten’ en stelde de volgende eisen: jarenlange ervaring in soortgelijke functie, werkzaam in dezelfde branche, niet een te hoog salaris, werven aan de hand van alleen een functieprofiel, binnen twee weken de juiste kandidaat leveren”, vertelt Leo de Graaf van Wierenga & De Graaf.

“Natuurlijk wilden we deze opdrachtgever graag helpen maar wel op onze manier. Wat hebben wij vervolgens gedaan? De opdrachtgever geïnformeerd over de ontwikkelingen op de huidige arbeidsmarkt en gesprekken gevoerd met diverse medewerkers van het bedrijf, zodat je precies weet waarom het werken bij dit bedrijf bijdraagt aan hun werkplezier.”

Proces
“Vervolgens hebben wij: vooraf geen cv’s aangeboden om te voorkomen dat aannames worden gedaan, kennismakingsgesprekken gepland tussen directeur en kandidaat op ons kantoor waarbij wij de rol van gespreksleider vervulden en een evaluatiegesprek gevoerd met kandidaat zonder opdrachtgever.”

“En wat was het resultaat denk je?”, vraagt De Graaf. “De kandidaten en opdrachtgever vonden het fantastisch en zijn erg tevreden met de uitkomst!”

Vergelijkbare berichten