Anke Huizenga kondigt vertrek aan als bestuurder ZuidOostZorg

Anke Huizenga stopt per 31 december 2023 als bestuurder bij zorg- en kennisorganisatie ZuidOostZorg. Na 15 jaar met veel plezier te gewerkt aan een nieuw zorglandschap heeft Huizenga besloten het stokje over te gaan dragen. Om dit zorgvuldig te doen, kondigt Huizenga haar vertrek vroegtijdig aan.

ZuidOostZorg heeft zich onder leiding van Huizenga ontwikkeld tot een innovatieve en wendbare organisatie. De organisatie loopt daarbij vaak voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Voorbeelden daarvan zijn de oprichting van het platform Sûnenz met haar vele netwerkpartners, en de ontwikkeling van kortdurende zorg en behandeling ter ondersteuning van ouderen thuis.

Trots én tijd voor andere dingen

Anke Huizenga: “Wat we hier met elkaar hebben bereikt en waar we elke dag aan werken, maakt mij trots. Het is een voorrecht om een onderdeel van ZuidOostZorg uit te mogen maken. Daarbij komt er ook een moment waarop je voor jezelf besluit dat het tijd is om te stoppen. Na 15 jaar is dat moment voor mij nu gekomen. Natuurlijk, er liggen nog genoeg uitdagingen, we zijn nooit klaar. Maar hoe ZuidOostZorg er nu voor staat is een onderdeel van wat ik voor ogen had toen ik hier eind 2008 begon: een organisatie die heeft gebouwd aan een nieuw zorglandschap en die niet alleen een zorg-, maar ook een kennisorganisatie is geworden. Een organisatie die kan omgaan met verandering en op een andere manier naar zorg kijkt. Daarom is het voor mij tijd om andere dingen te gaan doen.

Radicaal doorgaan

Als bestuurder is Anke Huizenga het boegbeeld van de werkwijze van ZuidOostZorg geworden. Energiek, scherp op de inhoud, kritisch en vanuit een heldere visie vooruit denkend. Het aangekondigde vertrek van Huizenga is daarmee enerzijds het einde van een periode, maar anderzijds ook niet. Simone Meertens, Raad van Bestuur: “Onze strategische koers hebben we Radicaal Doorgaan genoemd. Dat hebben we gedaan, omdat we er van overtuigd zijn dat we als organisatie met de juiste dingen bezig zijn. Daar gaan we dus gewoon mee door. Anke Huizenga is eind 2008 aan het bouwen van een nieuw zorglandschap begonnen en wij gaan daar de komende jaren nog vele stappen in zetten.”

Vergelijkbare berichten