Karine van der Kraan volgt Anke Huizenga op als bestuurder bij ZuidOostZorg

Karine van der Kraan treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Bestuur bij zorg- en kennisorganisatie ZuidOostZorg. Van der Kraan volgt daarmee Anke Huizenga op, die per 31 december 2023 afscheid neemt. Per 1 januari 2024 vormt Van der Kraan dan samen met Simone Meertens de Raad van Bestuur. Van der Kraan wil als bestuurder verder bouwen op het fundament waar de huidige Raad van Bestuur de afgelopen jaren aan heeft gebouwd.

Van der Kraan is een bekend gezicht binnen ZuidOostZorg; zij is op dit moment werkzaam als regiomanager Kortdurende Zorg en Behandeling en verantwoordelijk voor het Informatie- en Adviescentrum. Klaas Koops, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Karine van der Kraan kent de bijzondere ZuidOostZorg cultuur en deelt de visie en ambitie van deze organisatie. Ze heeft haar sporen verdiend in de transformatie van het zorglandschap en durft vertrouwen te geven aan haar mensen. Dat past bij ZuidOostZorg. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat ZuidOostZorg met Karine de volgende stap kan zetten en kijken uit naar de samenwerking met Karine in haar nieuwe rol als bestuurder..

Zorginhoudelijke portefeuille

Als bestuurder binnen de collegiale Raad van Bestuur van ZuidOostZorg krijgt Van der Kraan preventie, zorg en behandeling in haar portefeuille. Van der Kraan: “Anke Huizenga en Simone Meertens hebben de afgelopen jaren met veel toewijding en inzet een stevig fundament gebouwd voor een toekomstbestendige zorg- en behandelorganisatie. Als bestuurder wil ik daar, samen met cliënten, zorgprofessionals en alle andere mensen binnen en buiten de organisatie verder aan bouwen.”

Vergelijkbare berichten