ZuidOostZorg draagt huishoudelijke hulp over aan De Nieuwe Zorg Thuis

Zorg- en kennisorganisatie ZuidOostZorg draagt per 1 juni 2023 haar huishoudelijke ondersteuning over aan De Nieuwe Zorg Thuis (DNZT). Alle cliënten en medewerkers van SchoonThuis gaan in principe mee over naar de nieuwe organisatie. Cliënten behouden daarbij hun vaste huishoudelijke hulp.

ZuidOostZorg richt zich in toenemende mate op het bieden van tijdelijke specialistische zorg en behandeling voor ouderen met complexe zorgvragen. Daar past het bieden van huishoudelijk hulp straks niet meer bij. “Onze organisatie verandert. We specialiseren en focussen ons vooral op zorg voor specifieke doelgroepen. Dat betekent dat we keuzes moeten maken”, zegt Ciska Linders, regiomanager Community Care bij ZuidOostZorg. “Het bieden van huishoudelijke ondersteuning past niet bij onze visie voor de komende jaren. Bij een andere partij, die zich echt richt op huishoudelijke ondersteuning, zou het beter passen.”

De Nieuwe Zorg Thuis

DNZT is die partij. Deze organisatie levert al jarenlang onder meer huishoudelijke ondersteuning in 43 gemeenten. Met de overname van SchoonThuis vergroot DNZT haar dienstverlening in Smallingerland, Opsterland en Ooststellingwerf. Erna van Bezoen, accountmanager bij DNZT: “DNZT is heel blij met de uitbreiding in deze gemeenten. Dit biedt ons de mogelijkheid om samen met de inwoners en gemeente de gevraagde huishoudelijke ondersteuning verder vorm te geven. De cliënten en medewerkers zijn van harte welkom bij DNZT”.

Cliënten en medewerkers mee in overdracht

Zowel de cliënten als de medewerkers van SchoonThuis worden per 1 juni overgedragen aan De Nieuwe Zorg Thuis. Voor hen verandert er weinig. “Cliënten behouden hun huishoudelijke ondersteuning zoals zij die op dit moment op basis van hun urenindicatie ook van ZuidOostZorg ontvangen. Wij nemen alle contracten van de medewerkers één op één over. De medewerkers behouden hun salaris, uren en de rechten die ze hebben opgebouwd”, zegt Van Bezoen.

Ciska Linders, ZuidOostZorg: “Voor ons waren dat de belangrijkste voorwaarden in deze overdracht: dat onze cliënten dezelfde huishoudelijke medewerker behouden en dat onze medewerkers gewoon hun baan houden met de arbeidsvoorwaarden die ze hebben. We zijn heel blij dat we daar afspraken over hebben kunnen maken en hebben er vertrouwen in dat onze cliënten en medewerkers bij De Nieuwe Zorg Thuis in goede handen zijn.”

Vergelijkbare berichten