Bezinningstoerisme in Friesland: retreat in dorpje Húns in het Happinez magazine

Onderneemsters Ilse Teitsma en Irene Pot uit Leeuwarden staan deze maand met een uitgebreid artikel (10 p) over hun eendaagse retreat in het Happinez Magazine. Zij organiseren zondag 4 juni het Honoring Earth Retreat: een bezinningsdag in de Friese natuur. “Om mensen in deze roerige tijden weer in verbinding te brengen met zichzelf, elkaar en de aarde. Als een noordelijk impuls, een innerlijke beweging van liefde en dankbaarheid, waardoor we ons weer beseffen dat we allen verbonden zijn”, aldus de vrouwen. 

Het landelijke Happinez Magazine wijdt een uitgebreid artikel aan dit retreat waarin de Friese journaliste Nynke Sietsma beschrijft hoe ze vanuit diepe rouw op deze dag steun en troost vindt in de natuur. Hoe ze uit haar ‘onrustige hoofd’ komt, verbinding maakt met haar gevoel en weer leert vertrouwen op de aarde.

Bewustwordingsdag in de natuur

Tijdens het retreat worden de deelnemers meegenomen in de ervaring van yoga, meditatie, een natuurtour, lichaamswerk en verschillende ceremonies. “Wij willen mensen niet alleen inspireren, maar vooral ook weer laten voelen. Voelen hoe het is om te mogen vertrouwen op Moeder Aarde in samenwerking met een ongekende kracht die in ons allemaal zit. Alleen zijn we dat vergeten, door vanuit het hoofd te leven, in plaats vanuit het hart.” vertellen Ilse en Irene die resp. als yogadocente en shiatsutherapeut werkzaam zijn.

De onderneemsters worden ondersteund door een gepassioneerde natuurgids en een natuurvoedingskok die met pure biologische ingrediënten van het land de dag voorziet van voedzame gerechten.

Biologisch dynamische boerderij in Húns

Op zondag 4 juni vindt het eerste Honoring Earth Retreat plaats in Húns, op de biologisch dynamische boerderij van kunstenares Claudy Jongstra. Een internationaal werkende art-iviste die wederkerigheid,  liefde en dankbaarheid voor de aarde in haar kunst verwerkt en dit gedachtegoed ook uitdraagt middels vele educatieve projecten. “In nauwe samenwerking met Claudy en haar partner Claudia Busson vertalen we deze visie in een verbonden beleving op dit unieke en bezielde stukje ‘Fryske Grûn”.

Ervaringen

“De kracht van de natuur is ongekend. Jullie hebben ons meegenomen op een magisch plekje waar we de rust en ruimte krijgen om het leven te vieren en liefde te omarmen.” (deelnemer 2022)

“Het was een bijzondere dag met een lach en een traan, vol mooie inzichten die ik de rest van mijn leven met me meedraag. Deze dag heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht en mijn hart wat meer geopend.” (deelnemer 2022)

Foto: On a hazy morning

Vergelijkbare berichten