Douna Machinery wint OOM Award 2023

Douna Machinery heeft de OOM Award 2023 voor de regio Noord-Nederland in de wacht gesleept. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Leeuwarden de andere genomineerden Veenstra Mechanisatie (Bakkeveen) en Holtrop & Jansma (Dokkum) voor. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Noord-Nederland.

Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “Het cliché dat het niet makkelijk is een winnaar aan te wijzen, geldt ook zeker voor deze editie van de OOM Award. Uiteindelijk hebben we een bedrijf uitgekozen dat naar ons oordeel op dit moment het meeste stappen heeft gezet op het gebied van opleiden en ontwikkelen, een bedrijf waar we een prachtige leercultuur aantroffen en waar opleiden en ontwikkelen een prominente plek heeft in het beleid. En dat is Douna Machinery.”

Opleiden is de toekomst

“Opleiden is de toekomst van ons bedrijf’, zegt Hendrik Wijnja, technisch directeur van Douna Machinery. “Daarom hebben we hier altijd een groep stagiaires en afstudeerders. 

Het is ook hartstikke leuk om alle kennis die we hier hebben opgebouwd over te brengen op een nieuwe generatie. Daarnaast scholen we continu ons eigen personeel, bijvoorbeeld in de waterstoftechnologie waar we volop mee bezig zijn. We zijn dus ook erg blij met de award: het is een beloning voor het vele werk dat we in opleiden steken.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Vergelijkbare berichten