Friesland College ondersteunt kringloop Omrin Estafette in realisatie Recycle Boulevard

Eén van de partijen waarmee Estafette in dit grote project -waarin samenwerking centraal staat- nauw samenwerkt is het Friesland College. Vanuit deze school zullen diverse groepen met verschillende achtergronden de komende weken gaan werken aan onder meer de styling, verbouwing en het vullen van het nieuwe pand aan de Voltastraat. Graag stellen we elke week één van deze groepen aan jullie voor.

Deze week: de stagelopers van de opleiding Styling & Design

Sietze (21), Nelise (18) en Shazney (18) zijn derdejaars studenten van de opleiding Styling & Design niveau 4 van het Friesland College. Na een bedrijfspresentatie van Estafette op school hebben de drie zich aangemeld voor een 20-weekse stage bij Estafette. De studenten verwachten dat het een heel leerzame en leuke periode wordt. “We mogen hier allerlei uitdagende projecten oppakken. Van het maken van moodboards tot het vaststellen van de diverse woonstijlen in de winkel en van het nadenken over een creatieve invulling van de styling tot het opbouwen van de kerstmarkt. Daarnaast mogen we straks een groep tweedejaars studenten van de richting Productpresentatie gaan begeleiden. Normaal doen we dat pas aan het einde van het jaar, hier mogen wij dat nu al doen.”

De studenten worden hierin begeleid door Juut van Koppenhagen. Juut werkt al ruim 18 jaar als vrijwilliger bij Estafette. Ze richt de etalage en de inspiratiewanden in en verzorgt de styling van de winkel tijdens diverse evenementen van Estafette. Haar achtergrond als beeldend kunstenaar en docent geeft haar de ideale basis bij de begeleiding van deze studenten. Juut houdt ervan om te werken met jonge mensen. Maar dat is niet de belangrijkste reden waarom ze bij Estafette aan de slag is gegaan. “Vanwege het milieu. Ik vind dat een belangrijk thema. Ik ben ‘hergebruikkunstenaar’ en zie veel mogelijkheden in dingen die anderen afval noemen.’

Tijdens de officiële opening op zaterdag 18 november 2017 is de inspanning van deze drie stagiaires te bewonderen aan de Voltastraat 11 in Leeuwarden.

Vergelijkbare berichten