Genomineerden Friese Startup van het Jaar bekend

Sinds 2016 wordt de verkiezing voor Friese startups georganiseerd, als onderdeel van de Verkiezing Friese Onderneming. Inmiddels zijn er vijf startups eerder bekroond met de titel: De Streekboer, Tanqyou, Grenzelooswerk, YFK Marketing & Research en SusPhos.

Combinatie tech met psychologie

Voor deze editie van Friese Startup van het Jaar zijn Flow uit Tijnje, Taem.io uit Heerenveen en Aeroscan uit Leeuwarden genomineerd. Met fintech startup Flow worden bankrekeningen geautomatiseerd door middel van triggers die je in de app instelt. Taem.io combineert tech met psychologie. Met hun app ontstaat aan de hand van psychologische testen een analyse van de huidige en gewenste cultuur bij teams. Aeroscan wil een belangrijke rol spelen in het digitaal in kaart brengen van Nederlandse steden. Ze verzorgen data-inspecties met drones en 3D scanning en combineren dit met hun zelfontwikkelde softwareplatform Aespect. 12 april staat de finale van Friese Startup van het Jaar op het programma tijdens de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar in Sneek. 

“Het is een belangrijk podium voor startups. Het was geen gemakkelijke beslissing. We hebben bij de selectie gekeken naar jonge bedrijven van nog geen vijf jaar oud. Verder speelde bij deze nominatie diversiteit, (inter)nationale ambitie, de schaalbaarheid van het businessmodel en zelfontwikkelde technologie een rol”, aldus private lead Erwin Damberg bij Founded in Friesland.

Jaarlijkse verkiezing

Jaarlijks maken Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar, Founded in Friesland en Inqubator Leeuwarden de verkiezing voor Friese startups mogelijk. De voorselectie vindt plaats op basis van potentie, ambitie en mate van innovatie in het product of de technologie. Inqubator Leeuwarden biedt in de Friese hoofdstad werkplek, verdieping in business development en een community voor Friese startups. Founded in Friesland is aanjager en verbinder binnen het Friese startup-ecosysteem.

Aanmelden voor de finale kan via https://www.uwbijeenkomst.nl/vfo2022#/.

Vergelijkbare berichten