Tapp wint titel Friese Startup van het Jaar

In Sint Annaparochie werd startup Tapp dinsdagavond bekroond met de titel Friese Startup van het Jaar, als onderdeel van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. De meerderheid van het publiek gaf haar stem aan de startup.

Sinds 2016 wordt de verkiezing voor Friese startups georganiseerd, als onderdeel van de Verkiezing Friese Onderneming voor succesvol Fries mkb.

Inmiddels zijn er zes startups eerder bekroond met de titel: De Streekboer, Tanqyou, Grenzelooswerk, YFK Marketing & Research, SusPhos en Aeroscan. Een podium bij Campus Middelsee in Sint Annaparochie diende als locatie voor de finale-avond.

Na de pitches van genomineerden IMPACD Boats uit Woudsend, Tapp uit Leeuwarden en CE-Line uit Heerenveen was het publiek aan zet. Voorzitter van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar Jorrit Volkers reikte vervolgens de titel uit aan oprichter Niels Postma van Tapp. Naast de titel wint Tapp twee kaarten inclusief verblijf voor Slush, een handelsmissie in Helsinki en tevens het grootste investor en startup evenement van Europa.

Tapp

Tapp maakt papier slim. “Met ‘slim’ bedoelen we dat we chips, sensoren en geprinte elektronica toevoegen aan papier. Dit papier voegen we vervolgens bij zendingen met bijvoorbeeld groenten, fruit, medicijnen, maar ook bloemen. We bieden daarmee eigenlijk een duurzaam en goedkoper alternatief voor dataloggers. Die apparaatjes worden meestal na één keer gebruik weggegooid, zonde natuurlijk”, deelt Niels Postma. 

Na de finale-uitslag reageert Postma: “Ik ben blij verrast met de uitslag. Wij weten dat Slush één van de allergrootste investeerdersplatforms is van Europa. Wij zijn op zoek naar investeerders, dus we moeten er eigenlijk wel naartoe. In het publiek zaten allemaal ondernemers die je verder willen helpen en dat blijkt ook wel nu we deze prijs gewonnen hebben, dus we zijn er heel erg blij mee. We gaan nu zo snel mogelijk aan de slag met de groei van Tapp.”

Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar

Jaarlijks maken Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar, Founded in Friesland en Inqubator Leeuwarden de verkiezing voor Friese startups mogelijk. De voorselectie vindt plaats op basis van innovatieve technologie, schaalbaarheid, impact en ambitie. Inqubator Leeuwarden biedt in de Friese hoofdstad werkplek, verdieping in business development en een community voor Friese startups. Founded in Friesland is aanjager en verbinder binnen het Friese startup-ecosysteem.

Foto: Idzard Schiphof

Vergelijkbare berichten