SusPhos wint titel Friese Startup van het Jaar

Sinds 2016 wordt de verkiezing voor Friese startups georganiseerd, als onderdeel van de Verkiezing Friese Onderneming voor succesvol Fries mkb. Inmiddels zijn er vier startups eerder bekroond met de titel: De Streekboer, Tanqyou, Grenzelooswerk en YFK Marketing & Research. Oud VFO-winnaar Bakker Transport in Heerenveen diende als locatie voor de finale-avond.

SusPhos

Na de pitches van genomineerden SusPhos, Solid en Elzinga & Van der Krieke was het publiek aan zet. Voorzitter van Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar Jorrit Volkers reikte vervolgens de titel uit aan SusPhos. De startup wint met hun gepatenteerde techniek vlamvertragers, kunstmest en andere waardevolle chemicaliën weer terug uit fosfaatrijke afvalstromen, zoals rioolslib.

“Superspeciaal dat we hier staan. In tweeënhalf jaar zijn we van beginnend bedrijf gegroeid naar deze titel en zijn we door zoveel mensen verkozen als winnaar. Dat is bizar en een prachtige bevestiging”, noemt Marissa de Boer van SusPhos. Met de titel op zak is het plan om binnen twee jaar de eerste commerciële fabriek te realiseren.

Voorselectie

Jaarlijks maken Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar, Founded in Friesland en Inqubator Leeuwarden de verkiezing voor Friese startups mogelijk. De voorselectie vindt plaats op basis van potentie, ambitie en mate van innovatie in het product of de technologie. Inqubator Leeuwarden biedt in de Friese hoofdstad werkplek, verdieping in business development en een community voor Friese startups. Founded in Friesland is aanjager en verbinder binnen het Friese startup-ecosysteem.

Vergelijkbare berichten