Het weekend in met Gerrit Numan (GN Media)

Ken je onze rubriek ‘De week van…’? Daarin vragen we ondernemers naar hun plannen voor die week. Maar aan de werkweek komt ook een einde. En dan begint het weekend. Twee dagen waarin veel ondernemers toch zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen. Of stiekem toch nog een beetje aan het werk gaan… Deze week met Gerrit Numan, eigenaar van GN Media.

Wanneer begint jouw weekend? Als je vrijdagavond om 20.00 uur de laptop dichtklapt, of als je bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg op het voetbalveld staat?

Mijn weekend begint al op donderdagavond, sinds ik vader ben hecht ik veel waarde aan mijn papadagen. Dat bekent vrijdag lekker met mijn kinderen de hort op en van hen genieten. Dit betekent niet automatisch dat ik dan helemaal niet met mijn bedrijf bezig ben. Als ik door de stad loop zie ik altijd wel winkels/bedrijven die wellicht mijn hulp kunnen gebruiken. Ook kan ik uit kleine dingen al inspiratie halen. Ik kan dat op dan wel weer snel loslaten, dat pak ik later in de week wel weer op!

Wat is jouw grootste hobby of passie? Maak je daar in het weekend ruim tijd voor?

Ik heb vroeger altijd fanatiek gekorfbald, mijn weekenden waren daarvoor bedoeld. Ik wist niet beter, totdat ik in Groningen ging wonen. Korfbal bleek toen lastig te combineren met mijn werk en privé leven in Groningen. Ik heb toen helaas een stap terug moeten nemen. Nu ik weer in Drachten woon en mijn zoon de leeftijd heeft om met korfbal te beginnen, komt dit allemaal weer terug. Daar geniet ik enorm van.

Zeg eens eerlijk: werk jij tijdens het weekend ook wel eens (flink) door? Zo ja, waarom is dat nodig? Zo nee, is dat een bewuste keuze?

Natuurlijk komt het wel eens voor dat ik in het weekend iets moet doen. Als het snel op te lossen is doe ik dit vaak direct.

Vergt je onderneming veel van je en is ontspannen in het weekend broodnodig, of zijn twee dagen vrij lang genoeg en sta je op maandagochtend weer te trappelen om te beginnen?

Nee, ik denk dat ik een goede balans heb gevonden tussen werk en privé.

Wat zijn jouw ambities voor je onderneming? Droom je in het weekend wel eens over alle plannen die je nog zou willen waarmaken?

We bestaan nu ruim 10 jaar en ik ben nog altijd erg blij met mijn werkzaamheden en klanten. Toch droom ik er stiekem wel eens van om wat meer remote (zon, zee strand) te werken. Wie weet komt dat ooit.

Wat is jouw beste weekendtip voor andere ondernemers?

Onderneem leuke uitjes met je gezin, familie en vrienden. Voor je het weet is het weer maandag. Maar ach… zo erg is dat ook weer niet

Vergelijkbare berichten