Het weekend in met: Gerhard de Vries (Heibel)

Ken je onze rubriek ‘De week van…’? Daarin vragen we ondernemers naar hun plannen voor die week. Maar aan de werkweek komt ook een einde. En dan begint het weekend. Twee dagen waarin veel ondernemers toch zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen. Of stiekem toch nog een beetje aan het werk gaan… Deze week met Gerhard de Vries, Customer Success Manager bij Heibel in Surhuisterveen.

Wanneer begint jouw weekend? Als je vrijdagavond om 20.00 uur de laptop dichtklapt, of als je bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg op het voetbalveld staat? 

Dit begint op donderdagen of vrijdagen na vijfen. Ik hou ervan dit ook goed af te sluiten met een stuk rust en een goede intro ook met het gezin. Graag sluit ik de spullen van de betreffende week zoveel mogelijk goed af, zodat ik maandag kan starten met overzicht in de planning. Uiteraard niet altijd haalbaar, maar het streven is er zeker.

Wat is jouw grootste hobby of passie? Maak je daar in het weekend ruim tijd voor?

Mijn grootste passies zijn mijn gezin en mijn persoonlijke geloofsovertuiging. Wellicht dat passie zelfs tekortschiet, maar het is simpelweg het belangrijkste in mijn leven waar ik in het weekend veel tijd mee doorbreng. 

Naast het werk achter een bureau is het fijn om ook nog letterlijk met de handen bezig te zijn. Hobby’s of bezigheden die ik daarom graag doe zijn koken en klussen in onze prachtige klushuis. Ik kan hiermee mijn hoofd leegmaken, maar het brengt vaak ook nieuwe ideeën met zich mee. 

Zeg eens eerlijk: werk jij tijdens het weekend ook wel eens (flink) door? Zo ja, waarom is dat nodig? Zo nee, is dat een bewuste keuze? 

Vrijwel niet. Mocht er iets in brand staan, dan is daar altijd ruimte voor. Zolang ik bij Heibel werk, is dat hier nog niet van gekomen. Voor mij is het ook een bewuste keuze, ook met name om de bovenstaande redenen.

Vergt je onderneming veel van je en is ontspannen in het weekend broodnodig, of zijn twee dagen vrij lang genoeg en sta je op maandagochtend weer te trappelen om te beginnen? 

Het werk is fijn en leuk en met de nodige dynamiek, maar ook drukte soms. Dat is gezond in mijn optiek, maar om het gezond te houden is een weekend ertussen ook erg goed. Niet zozeer omdat het je anders over de schoenen loopt, maar een goede verhouding tussen werk en vrije tijd maakt je productiever en maakt het werk ook leuker.

Wat zijn jouw ambities voor je onderneming? Droom je in het weekend wel eens over alle plannen die je nog zou willen waarmaken? 

Gezien het succes van Heibel op dit moment zie ik ook voor de toekomst zeker nog meer successen en een gezonde groei. Ook in de weekenden denk ik daar wel eens over na. Je hebt dan vaak meer rust om ook over ideeën of dromen na te denken en meestal komt dit ook vanzelf. 

Ambities zijn er ook zeker. Onder andere een stevige groei in klanten. Op dit moment hebben we circa 400 klanten, maar het is ook meer dan mogelijkheid dat dit de komende jaren flink gaat groeien. Daarnaast willen we met Heibel een organisatie en cultuur neerzetten waar mensen graag werken. Ik mag van mezelf spreken dat ik dit al doen, maar het is goed om hier ook scherp op te blijven en te verbeteren. 

Wat is jouw beste weekendtip voor andere ondernemers? 

Breng tijd door met je gezin en familie (of daarbuiten als jouw organisatie het juist moet hebben van de weekenden). Tijd krijg je niet terug, maar kun je wel creëren. Daarom is een weekend daar het uitermate geschikte moment voor om dit te doen.

Vergelijkbare berichten