HSB Creatives: ‘Wie daagt ons uit?’

Luitzen de Wit en Wilco Dootjes van HSB Creatives in Surhuisterveen hebben een professionele ontwikkeling doorgemaakt van tekenaars naar digitale modelleurs. Eind 2020 besloten ze hun krachten te bundelen en voortaan als ondernemers de dynamische bouwwereld te bestormen. Gespecialiseerd in houtskeletbouw (HSB) voorzien de professionals inmiddels vele opdrachtgevers van digitale modellen van hoge kwaliteit.  

De bouw is in toenemende mate een digitale wereld, daarnaast neemt de vraag naar HSB ontzettend snel toe. Bouwpartijen komen handen tekort om aan de vraag te voldoen. Niet alleen op de bouw, maar ook in de tekenkamer. Dootjes en De Wit zitten klaar met de modernste software om opdrachtgevers te ontzorgen: zij zijn gespecialiseerd in het engineeren en modelleren van houtskeletbouwprojecten.

Aan de wanden van hun ruime kantoor hangen afbeeldingen van uiteenlopende woningbouwprojecten die zij de afgelopen jaren hielpen realiseren: van rechttoe-rechtaan woningen tot luxe villa’s met bijzondere vormen en afmetingen. “Wij verzorgen de complete constructie en engineering in 2D en 3D BIM-modellen. We beschikken over de juiste kennis en expertise en hebben kwaliteit enorm hoog in het vaandel staan.”

Eerlijk en ervaren

Dootjes en De Wit hebben beiden twintig jaar ervaring in het vak. De engineers hebben een bouwkundige achtergrond en weten exact wat er nodig is om modellen klaar te zetten voor de machines die de prefab-componenten produceren. “De bouwopgave die er ligt, moet worden volbracht met steeds minder vakmensen. De woningen die gebouwd worden, komen dan ook steeds vaker prefab uit de fabriek. Die productie moet wel aangestuurd worden door vakkundig gemaakte modellen, met de juiste interpretatie van het ontwerp zoals de architect het bedoeld heeft, de constructeur het berekend heeft en de klant het uiteindelijk wil hebben. Wij zijn de juiste schakel in dat proces. Daarbij schromen wij niet om adviezen te geven en onvolkomenheden aan te stippen. Bij ons krijg je het eerlijke verhaal.”

Betrouwbare partners
HSB Creatives werkt landelijk, maar richt zich vooral op het Noorden. De onafhankelijke engineers vallen op in hun vakgebied. Ze zijn betrouwbare en stabiele partners die niet bang zijn voor een uitdaging. Dat wordt gewaardeerd in de markt. “Het HSB CAD-tekenprogramma waarmee we werken kan wereldwijd gelezen worden. Van kleine aanbouw tot grote villa en van sociale huurwoningen tot utiliteitsbouw: wij kunnen alles modelleren.” Voor complexe werken draaien de naadloos samenwerkende professionals hun hand niet om. Hun vraag is dan ook: ‘Wie daagt ons uit?’

www.hsbcreatives.nl

Vergelijkbare berichten