Reidinga Advies: ‘met kennis verklein je risico’s’

Advies nodig op het gebied van civiele techniek? Ontwerpen, RAW-bestekken, calculaties en projectbegeleiding zijn in uitstekende handen bij de infraspecialisten van Reidinga Advies: Johannes Kooistra en Jelke Leistra. Zij bijten zich graag vast in infraprojecten en dekken dankzij hun brede kennis risico’s af voor een divers palet aan opdrachtgevers. 

Projectengineer Johannes Kooistra: “Wij hebben veel contractkennis in huis, waardoor we goed kunnen beoordelen of een contract volledig is en of het uitvoerbaar is. Onder andere Witteveen Surhuisterveen maakt gebruik van onze diensten: onze bedrijven zijn gevestigd onder één dak, waardoor de lijntjes kort zijn. Wij werken voor aannemers, gemeenten, provincies, ingenieursbureaus en projectontwikkelaars.”

Aanbestedingsklaar maken
Kooistra vervolgt: “Wij kunnen bijvoorbeeld plannen aanbestedingsklaar maken voor partijen als gemeenten en provincies, zodat marktpartijen die hierop mogen inschrijven daadwerkelijk weten waarop ze reageren. Je kunt niet beloven wat je niet kunt maken. Wij hebben zowel de kennis van het ontwerpen, als de werkvoorbereiding en de uitvoering. We zijn dan ook heel scherp op het signaleren van knelpunten.”

Directievoering en afstemming
Het is dan ook niet verwonderlijk dat Reidinga Advies ook gevraagd wordt voor planning, toezicht en directievoering. “Als een partij die kennis of capaciteit (tijdelijk) niet heeft, nemen wij graag die rol op ons. Ook zorgen we bijvoorbeeld voor tijdig contact met nutspartijen als er ondergrondse werkzaamheden verricht moeten worden. Het is belangrijk dit in een vroeg stadium af te stemmen, anders loopt je project vertraging op.”

Nuchter en realistisch
Reidinga Advies schuift graag vanaf het begin aan bij de opdrachtgever. “Geen enkel ontwerp of plan gaat hier de deur uit zonder aandachtspuntenlijstje. Ook houden we iedereen scherp wat procedures en (voor)onderzoeken betreft.” Kooistra vat kernachtig samen: “Kennis verkleint risico’s. Wij zijn op de hoogte van de regelgeving in de breedste zin van het woord, hebben kennis van wat er speelt in de infra, beheersen de processen en de technieken en we bijten ons vast in projecten.” Kooistra en zijn collega Leistra zijn nuchter en realistisch. “We zeggen het ook als iets niet kan. Wij bewaken het proces en dat geeft onze opdrachtgevers een gerust gevoel.”

www.reidingaadvies.nl

Vergelijkbare berichten