Het weekend in met Gerard Berghuis (BAASZ Advocaten)

Ken je onze rubriek ‘De week van…’? Daarin vragen we ondernemers naar hun plannen voor die week. Maar aan de werkweek komt ook een einde. En dan begint het weekend. Twee dagen waarin veel ondernemers toch zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen. Of stiekem toch nog een beetje aan het werk gaan… Deze week met Gerard Berghuis, advocaat BAASZ Advocaten.

Wanneer begint jouw weekend? Als je vrijdagavond om 20.00 uur de laptop dichtklapt, of als je bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg op het voetbalveld staat?

Mijn weekend begint op vrijdagavond. Ik speel al jarenlang zaalvoetbal bij Real Camaradas in Zuidhorn. Wij spelen onze wedstrijden op vrijdagavond en dat is een perfect moment om de werkweek los te laten, het hoofd leeg te maken en het weekend te beginnen. Ook daarna is het overigens voetbal wat de klok slaat. Als elftalleider/coach ben ik al jarenlang actief bij VV Winsum, de club waar mijn zoons voetballen. Dat betekent dat ik de zaterdagochtenden doorbreng langs de lijn, als toeschouwer of coach.

Wat is jouw grootste hobby of passie? Maak je daar in het weekend ruim tijd voor?

Voetbal. Zowel spelen als kijken. Daarnaast ben ik op dit moment (ook in het weekend) veel aan het hardlopen. Ik train voor de marathon van Rotterdam op zondag 16 april a.s. Dat wordt mijn eerste marathon. Naast de sportieve uitdaging probeer ik met het lopen van de marathon zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dat geld is heel hard nodig, want nog steeds krijgt liefst 1 op de 3 (!) mensen in Nederland (ook in mijn omgeving) de diagnose kanker. Op dit moment heb ik al een bedrag van € 7.500,- aan donaties opgehaald, maar daar kan natuurlijk nog veel meer bij. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om lezers van deze rubriek op te roepen om mij te supporten door geld te doneren. Dit kan naar mijn actiepagina te gaan en te klikken op de doneer button. Daarna wijst het zichzelf.

Zeg eens eerlijk: werk jij tijdens het weekend ook wel eens (flink) door? Zo ja, waarom is dat nodig? Zo nee, is dat een bewuste keuze?

Bij BAASZ streven we er naar dat werken in het weekend niet nodig is. Maar, het komt in ons werk natuurlijk wel eens voor en dat is prima, als het slechts sporadisch voorkomt.

Vergt je onderneming veel van je en is ontspannen in het weekend broodnodig, of zijn twee dagen vrij lang genoeg en sta je op maandagochtend weer te trappelen om te beginnen?

Na een drukke werkweek is een paar dagen weekend goed. Even afstand nemen, ontspannen en tijd voor andere dingen zorgt ervoor dat je scherp blijft. Staan te trappelen is misschien wat overdreven, maar na twee dagen weekend is het ook wel weer lekker om op maandag aan het werk te gaan. Bij BAASZ beginnen we op maandag altijd met de weekstart; een goed moment om nog even terug te blikken op het weekend en de werkdraad weer rustig op te pakken.

Wat zijn jouw ambities voor je onderneming? Droom je in het weekend wel eens over alle plannen die je nog zou willen waarmaken?

Dat doe ik niet alleen in het weekend, maar vaak borrelen er in het weekend wel allemaal nieuwe ideeën op. Met BAASZ timmeren we al jaren flink aan de weg. In 2017 zijn we met z’n tweeën begonnen en inmiddels zijn we met z’n vijven. De afgelopen jaren hebben we veel mooie klanten aan ons weten te binden en daar zijn we trots op. We hopen die lijn de komende jaren door te mogen trekken!

Wat is jouw beste weekendtip voor andere ondernemers?

Je moest juist ontspannen, wanneer je daar geen tijd voor hebt!

Vergelijkbare berichten