Internationale award voor ontwerp huisstijl Firda door Total Design

Voor het ontwerp van de huisstijl van Firda heeft Total Design deze week een prestigieuze internationale onderscheiding ontvangen. Het bureau uit Amsterdam kreeg een International Design Award (IDA) toegekend in de categorie Corporate Identity Rebranding, wat staat voor het strategisch neerzetten van een nieuw ‘merk’ – inclusief belangrijke waarden en het beeld dat hierbij hoort – in een stijl die aantrekkelijk en herkenbaar is.

Total Design wist volgens de jury van de wereldwijde organisatie IDA zeer goed de doelen van Firda bij de fusie van ROC Friese Poort en Friesland College te vertalen. Zo wil Firda niet alleen studenten opleiden voor een vak, maar ook als burger in de maatschappij. Banden met de samenleving zijn belangrijk. Dan draait het om verbinding en balans in zaken als vakmanschap en gemeenschap, kennis en verantwoordelijkheid, vaardigheden en een betekenisvol leven.

‘Leer jezelf het leven door’, is het nieuwe motto. Ofwel, in het juryrapport:’Learn your way through life.’ Dit alles komt heel herkenbaar terug in de nieuw ontworpen stijl van Firda, oordeelt de internationale jury. Total Design verdient hiermee wereldwijd een zilveren Award in de categorie ‘Rebranding’.

Deze award is een prachtige prestatie van het TD-team én de klant, stelt CEO Koen de Groot van Total Design. Zo’n omvangrijke operatie als bij Firda vraagt immers om een nauw samenspel. Ook Remco Meijerink, bestuursvoorzitter van Firda, is dan ook best trots op deze onderscheiding voor Total Design.

Vergelijkbare berichten