SMARTCirculair Bouw Challenge

SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge is een challenge die ieder jaar plaatsvindt. Iedere groep die meedoet aan de challenge heeft een eigen project dat zij zo circulair mogelijk moeten ontwikkelen. Eén van de deelnemers is een groep van elf studenten van Firda. De elf studenten zitten in het derde jaar van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw, niveau 4. Zij kregen de opdracht om een nieuw woningbouwplan te ontwikkelen in de gemeente Achtkarspelen.


Op de locatie van het projectgebied staat op dit moment een houthandel. De gemeente is in het proces om deze grond over te nemen. Op deze grond wil de gemeente graag een nieuwe woonwijk realiseren. De studenten van Firda hebben een plan ontwikkeld waarbij de vorm en het materiaalgebruik van de huidige loods terugkomt in de nieuwe woonwijk. Samen met innovatieve ideeën en uitvindingen hebben de studenten geprobeerd om dit plan zo duurzaam en circulair mogelijk te ontwikkelen.\


Om de SMARTCirculair Challenge te winnen, worden de projecten van de deelnemende teams beoordeeld door een jury van SMARTCirculair. Daarnaast kunnen mensen zelf ook stemmen op hun favoriete team. De stemmen van het publiek helpen de teams met het winnen van de challenge.


Om te zien hoe het plan van de studenten van Firda eruitziet, kunt u op de link klikken. Op deze pagina kunt u ook stemmen op uw favoriete team door op de hier op de pagina te klikken.

Vergelijkbare berichten