Studenten Firda leren technische snufjes van de allernieuwste hybride Volvo

Studenten van Firda Heerenveen leren vanaf komend studiejaar alles over de nieuwste autotechniek dankzij een fraaie toevoeging aan de faciliteiten in de praktijkhal op locatie Saturnus: de nieuwste Volvo XC90 T8 Plug-in hybrid. Vrijdag 24 mei ontving directeur Bas Daanje van het mbo-college Firda Heerenveen symbolisch de sleutel uit handen van Arie Oudesluijs, Aftersales Directeur bij Volvo van der Schaaf Leeuwarden.

Allernieuwste technologie

Met deze moderne auto kunnen de toekomstige autotechnici en specialisten mobiele techniek na de zomervakantie hands-on ervaring opdoen met de allernieuwste technologieën in de auto-industrie. Twee docenten zijn hiervoor inmiddels klaargestoomd met een heuse training van Volvo. Zij kunnen defecten simuleren en daarmee uitdaging bieden aan de studenten in Heerenveen.

Bas Daanje benadrukte dat hij blij is met deze kans voor Firda: “De markt vraagt om goed opgeleid technisch personeel. We zijn dan ook ontzettend blij dat onze studenten worden opgeleid met de nieuwste technieken. De technische innovaties in de auto-industrie, zoals de transitie naar volledig elektrisch rijden, en de snelle ontwikkelingen op het gebied van veiligheid vragen om doorlopende scholing en ontwikkeling van onze studenten. Mede dankzij deze trainingsauto en speciaal getrainde docenten maken we dat mogelijk.”

Volvo Car Nederland

Volvo Car Nederland stelt trainingsauto’s beschikbaar om zo een actieve bijdrage te leveren aan de structurele verbinding tussen de ROC’s en Stichting Mobiliteitsleren (SML) in hun streven naar uitstekend mobiliteitsonderwijs. Om ROC’s hierbij te helpen en technische leerlingen kennis te laten maken met de techniek, stelt Volvo 25 XC90’s beschikbaar gesteld aan ROC’s die zijn aangesloten bij de Stichting Mobiliteitsleren (SML). Dit in samenwerking met het dealernetwerk, dat in 2023 is gestart met de nationale wervingscampagne Technisch Personeel. Firda is aangesloten bij de SML en ontvangt de trainingsauto via een bruikleenovereenkomst van tien jaar.

Vergelijkbare berichten