Kooi uit Drachten uitgeroepen tot Friese Onderneming van het Jaar 2021

De andere twee finalisten FibreMax uit Joure en Machandel uit Haulerwijk waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een financiële- en een vitaliteitsscan. Uit een longlist van ruim 70 bedrijven nomineerde de werkgroep 6 ondernemingen. Tijdens de halve finale in juni gingen drie bedrijven door naar de finale. Deze finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door de juryleden bevraagd. 

Friese regio

Bij de finale in Heerenveen waren ruim 200 ondernemers en bestuurders aanwezig. Daarmee was het waarschijnlijk het eerste fysieke zakelijke evenement in de Friese regio sinds lange tijd. Elske DeWall maakte haar presentatiedebuut. De gasten fietsten langs vijf verschillende locaties waarbij op iedere locatie een onderdeel of presentatie plaatsvond. De finale had als thema ‘een gouden plak’. De Olympische Spelen kwamen voorbij, veel gouden medailles en vitaal ondernemerschap. Bakker Transport & Warehousing was één van de gastlocaties. Zij wonnen de prijs in 2019.

Jury

De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2021 bestond uit Jennifer Westers (onderneemt in WestCord Hotels), René de Heij (onderneemt in Probo), Jan Baljeu (onderneemt in Friesland Lease en winnaar in 2020) en stond voor de laatste keer onder leiding van voorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân. De vertrekkend gedeputeerde kreeg, namens het Friese MKB, een oorkonde voor zijn inzet en betrokkenheid bij ondernemend Fryslân.

Foto: Lucus Kemper 

Vergelijkbare berichten