Pop-Up bouwplaats BouwBase als een Cruyff court

Kinderen groep 7/8 van SWS It Werflân uit Rottevalle openden woensdag samen met de wethouders Sjoerd Vegelin en Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen BouwBase, een levensechte bouwplaats voor leerlingen van 11 tot 14 jaar bij bouwbedrijf Kootstra Van der Veen. Daarna gingen ze keihard aan de slag op ‘kantoor’ en op ‘de bouwplaats’ zelf. “Vet leuk” zegt Jurre. “Vooral de opdracht over elektriciteit en het dakpannen leggen”. Sylke vindt de opdracht over het inrichten van een wijk het leukst, maar of de bouw later wat voor hen is?

BouwBase

BouwBase gaat als reizend circus door Friesland. Te beginnen in Harkema. Zo wil de Friese afdeling van Bouwend Nederland, samen met Toekomstbouwers Friesland en TEC, jongeren enthousiast maken om later voor een Bouw- of Infra-opleiding te kiezen. Criss Roemers, directeur Toekomstbouwers Friesland: “Je kunt BouwBase vergelijken met een Cruyff Court. Het is een plek om te ontdekken of hier je interesse en talent ligt. En als dat zo is, dan kunnen we, samen met het onderwijs, hen later helpen goede professionals te worden”. Een mooi initiatief zegt Arnaud Donker, meester van groep 7/8. “Ik gun het ieder kind om rijke ervaringen zoals deze op te doen.”

BouwBase heeft vorig jaar als pilot in Sneek gedraaid in samenwerking met Friso Bouwgroep en Technolab-swf. Omdat hier toen veel belangstelling voor was, wordt BouwBase ook hier voortgezet. De On Tour versie gaat na vijf weken in Harkema door naar Drachten waar Bouwgroep Dijkstra Draisma het nieuwe zwembad De Welle bouwt. Al bijna 40 groepen en klassen hebben zich voor BouwBase in Harkema en Drachten aangemeld.

Vergelijkbare berichten