Garnalefabryk presenteert eigen bonbon tijdens chocoladeworkshop

Wiebe is 25 jaar, geboren in Hantumhuizen en woont in Dokkum. Zijn horeca-carrière begon bij restaurant 'De Waard van Ternaard', daar werd hij verliefd op de patisserie. Vervolgens is hij stage gaan lopen in Antwerpen bij de één van de beste patissiers van België: Roger van Damme.

Naast zijn werk op Lauswolt is Wiebe de Jong zelfstandig chocolatier. Hij heeft een eigen bedrijf met chocoladebewerkingen 'Shock o laté’. Hij verkoopt zijn eigen gemaakte bonbons aan restaurants als Zee van Tijd op Ameland, maar ook in Dokkum bij o.a. Artisante en de Waegh.

Dat Anke Bijlsma, programmeur van het garnalenfabriekje, hem heeft gevraagd om een bonbon te ontwikkelen vindt Wiebe een grote eer. ‘Hierdoor wordt mijn creativiteit geprikkeld en ik vind het gaaf om samen te werken met ondernemers uit mijn eigen regio’ aldus Wiebe. Hoe de bonbon er uit komt te zien of hoe deze gaat proeven gaat Wiebe nog niet verklappen. Tijdens de workshop op 8 november mogen de deelnemers de bonbon als eerste testen. Vervolgens kun je de bonbon kopen via ‘de Garnalefabryk’. ‘Ik wil wel dat het een exclusief product blijft. Een lekker relatiegeschenk of een leuk cadeau uit de regio en van de regio’ dat is de wens van Anke Bijlsma.

Delen via

Vergelijkbare berichten