Gemeente Eindhoven wint Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2009

De gemeente Eindhoven kwam als winnaar uit de bus omdat:

  • de gemeente zich actief opstelt als learning agent en de bereidheid laat zien om kennis te delen;
  • de gemeente na de periode ‘Piazza’ een sterke verbeteractie laat zien. Ze zijn al actief aan de slag op het gebied van Externe Veiligheid rond luchthavens door het opstellen van een handreiking, terwijl daar geen verplichting toe bestaat;
  • de gemeente een beleidsvisie Externe Veiligheid heeft vastgesteld waarin scherpe en heldere ambities zijn neergezet ten aanzien van externe veiligheid. De ambitie is vertaald in een ruimtelijk visie door een koppeling aan te brengen met de structuurvisie.

Award

De Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2009 is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Oranjewoud en wordt vanaf 2007 jaarlijks uitgereikt. Met de award laat Oranjewoud zien dat externe veiligheid een belangrijk speerpunt is van de organisatie. Daarnaast wil Oranjewoud, vanuit haar rol van maatschappelijk ondernemen, organisaties stimuleren om de externe veiligheid te verbeteren.

Jury

Naast de Gemeente Eindhoven waren ook Veiligheidsregio Midden en West Brabant en Project Organisatie (POS) gemeente Utrecht genomineerd voor de award. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een jury, waarin VROM en de winnaar van vorig jaar (Provincie Zeeland) zitting namen. De jury beoordeelde de bedrijven onder meer op de mate waarin een onderneming de veiligheid heeft verbeterd en op de samenwerking hierin met andere partijen. De winnaar ontving naast een certificaat een kunstwerk, gemaakt door beeldend kunstenaar Marloes Eerden. Het bronzen kunstwerk draagt de naam “Drie-eenheid”.

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseert de conferentie. Organisaties die in aanmerking willen komen voor de Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2010 kunnen zich in de loop van het jaar opgeven via www.conferentie-externeveiligheid.nl.

Delen via

Vergelijkbare berichten