8 Friese bedrijven laten sterke staaltjes van innovatie en circulariteit zien op Bau München

Het Friesland Paviljoen, bemenst door een groep gerenommeerde Friese bedrijven, zal op 17 tot en met 22 april deelnemen aan de grote internationale beurs BAU München. BAU München is de grootste bouwbeurs in Europa met bezoekers van over de hele wereld. Het ideale podium voor de kracht van Friesland. Centraal op het Friesland Paviljoen staan Innovatie en Duurzaamheid, onderwerpen die met zorg gekozen zijn.

In Friesland wordt gewerkt aan gerichte groei vanuit een aantal zorgvuldig gekozen thema’s waar Friesland als regio het verschil in kan maken. Circulaire materialen is daar één van. In de bouwsector maakt Friesland hierin grote stappen.  Dennis Gijsman, directeur bij Van Vuuren: “Met de vernieuwing van producten en processen werken we in Friesland met elkaar toe naar internationaal onderscheidende en duurzame verdienmodellen. Terwijl we tegelijkertijd een impactvolle bijdrage leveren aan uitdagingen in de maatschappij en aantrekkelijk worden voor gedreven mensen.

Uniek circulair Paviljoen

Het unieke Friesland Paviljoen, is gezamenlijk ontwikkeld en vormgegeven door één van de deelnemers; Twa Architecten. Het straalt de wendbaarheid en kracht van Friesland uit en bestaat geheel uit circulaire materialen, geleverd door de deelnemende bedrijven. Op het paviljoen vindt de bezoeker een opvallende verzameling van Friese innovaties en duurzame producten en diensten. De standhouders vertellen de bezoekers ter plaatse er graag meer over het paviljoen en hun aanbod. 

Kansen vergroten op internationale markt

Anker Stuy en Van Vuuren speelden al langer met het idee om samen aan de beurs deel te nemen, omdat het hun kansen op de internationale markt vergroot. Zij legden het idee voor aan Probo, Vriesco, Trivec, Idfrm, Nedcam en TWA Architecten, die ook enthousiast werden van de kansen die het gezamenlijk presenteren op een dergelijke internationale beurs bood. Door de ondersteuning van de Oranjewoud Export Academy en vanuit provincie Friesland werd het mogelijk gemaakt om van ideeën concrete plannen te maken. 

Friesland in de spotlights

De producten en innovaties van het Friese bedrijfsleven zijn interessant voor bezoekers van over de hele wereld. Een prachtkans om naast de individuele bedrijven ook onze prachtige provincie te promoten. Daarvoor is voor de realisatie de verbinding in Friesland gezocht. Zo zullen studenten van de NHL praktijkervaring opdoen en ondersteuning bieden op de stand, wordt de beurs opgebouwd door een Friese standbouwer en worden er Friese lekkernijen en drankjes geserveerd. 

De deelnemers

Anker Stuy Coatings
Van Vuuren deuren
Nedcam
Probo
RoyalVriesco
Trivec
IDFRM
TWA Architecten
Oranjewoud Export Academy

Powered by

Provincie Friesland
Circulair Friesland

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joyce Walstra: 06 226 814 78

Vergelijkbare berichten