Ondernemend Friesland nieuws

Zinnenprikkelend Art Diner in Restaurant Elevé

Zinnenprikkelend Art Diner in Restaurant Elevé

Door de tijden heen hebben kunstenaars het dikwijls niet gemakkelijk om hun werk verkocht te krijgen. Maar je hebt kunstenaars en kunstenaars. En kunstenaar, tevens restaurator en galeriehouder Randolph Algera en zijn vrouw de kunstenares Gabrielle Westra uit Heerenveen (Galerie en ‘Art-eventplanner’ Autrevedère) is een out-of-the-box-denker. Op 28 oktober komen zij voor de tweede keer met hun ‘Art Diner’. Volgens Algera/Westra ‘een zinnenprikkelend multi-media event’. In Elevé drager van een Michelinster, bovenin het WTC hotel in Leeuwarden zullen onder begeleiding van film, lichteffecten en muziek schilderijen worden getoond van kunstenaars Gabriëlle Westra en Randolph Algera zelf.  Dat alles gecombineerd met een 3-gangen-diner met wijnarrangement.

Unieke event formule

“Tijdens het art diner kun je dus de schilderijen niet echt zien maar wordt je meegenomen in de inspiratie van de kunstenaars”, legt Algera uit. “Je kijkt dus als het ware in de gedachtegang van de kunstenaars. Dat doen we met behulp van films, live ondersteund door een pianist, een DJ en een lichteffecten show. De schilderijen zelf kun je na het diner in het echt bekijken tijdens het dance event live, in een speciaal voor dit moment gemaakte galerie die slechts 4 uur open blijft.”

 

Algera wil kunst op een andere manier onder de aandacht brengen. ”Er is niets mis met het kijken naar kunst dat aan de muur hangt, maar het beleven van de kunst en ook alle inspiratie die er toe heeft geleid is extra bijzonder.” Het is niet de eerste keer dat het kunstenaarsduo samenwerkt. Samen maakten ze dit voorjaar het schilderij ‘Gestrand’ (zie foto), voor een expositie in Sint Petersburg. Gabrielle is bekend van haar spraakmakende, verleidelijke, Friese dame, op het schilderij ‘Gestrand’ dat ze samen met Randolph Algera voor een expositie in St Petersburg maakte.

 


Sprekende karakters inspireren tot ontroerende portretten

Gabriëlle Westra is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Onlangs is de kunstenares uitgekozen tot één van de top tien afgestudeerden van de Klassieke Academie. Om haar opleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academie of Art in Florence. Niet lang na haar afstuderen werd haar werk opgenomen in het boek Realisme 2015/16. In het begin van 2016 maakte Westra haar beursdebuut op de Realisme beurs, de beurs voor hedendaagse figuratie. Met haar klassieke opleiding heeft Gabrielle een stevige technische achtergrond. Met die achtergrond en haar liefde voor ornamentiek geeft ze haar schilderijen een eigen toets. In haar schilderijen staat de mens centraal, met emoties en specifieke houdingen die haar verhaal vertellen. De onderwerpen die ze schildert zijn vaak haar belevenissen ervaringen of dingen waar ze zicht op dat moment mee bezig houdt. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt het verhaal. Bijzondere mensen die Gabriëlle ontmoet, kunnen ook zelf het onderwerp zijn. Sprekende karakters inspireerden tot veelal ontroerende portretten.

 

Winnaar Nationale Schildersvakprijs

Randolph Algera is onder andere bekend van zijn project aan de Clemenskerk in Ameland. Hij is de ontwerper van het gehele interieur.  De kunstenaar is duidelijk beïnvloed door de laat 19e eeuw en de vroeg 20e. Dit komt voort uit zijn werk als restaurator van historisch beschilderde binnenruimtes uit die periode. Toch zoekt hij als kunstenaar steeds naar een vernieuwing in de uitvoering. Zijn schilderstijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie. Hij speelt met perspectieven en met de wetten van de klassieke kunst. Hij werkt in grote mate vanuit zijn gevoel. Dat resulteert in sfeervolle schilderijen vol symboliek en mystiek, waarin de mens maar een kleine rol heeft in het grotere geheel. Zijn landschappen ontstaan vrijwel altijd uit de fantasie. Schetsen en foto’s ondersteunen Algera als hij werkt naar de natuur (model of voorwerpen). Om zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen, studeerde Algera o.a. aan de Florence Academy of Art. In 2015 behaalde hij zijn master voor de klassieke schilderkunst aan de Klassieke Academie in Groningen en won de Prix de Norvège voor zijn schilderijen. Randolph is de eerste in Nederland, die èn Meester in de schildersambacht èn Meester in de Klassieke kunst is. Als restaurator won Randolph in 2013 de Nationale Schildersvakprijs voor het best gerestaureerde project in Nederland en tevens de eerste prijs voor restauratie en decoratie.

 


Meldt u nu aan

Kortom, het Zinnenprikkelend Art Diner in Restaurant Elevé op 28 oktober a.s. belooft een bijzondere happening te worden. Erbij zijn? Dat kan, door 99.50 per persoon over te maken op NL85 ABNA 0442 8077 16, onder vermelding van Het tweede Art-Diner. Verder dient men ook naam en adres in te vullen, zodat het ticket kan worden toegezonden. Algera: “De prijs is inclusief 7 drankjes en 3 gangen menu en kleine hapjes. Kortom geheel verzorgd. Daarnaast toegang tot het dance event en de tijdelijke galerie.”

 

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@art-Decor.nl of kijk dan op onderstaande websites en bekijk het korte filmpje.

 

www.art-decor.nl

www.gabriellewestra.com

www.eleve.nl

 

 

 

 

 

 

 

Onze specialisten
Jon van Weperen-4 - zwart-wit
Jon van Weperen
JON Projectmanagement
Projectmanagement
rsz_1foppe_hoekstra
Foppe Hoekstra
Faber Telecom & Data
Accountmanager
rsz_1kees_folkertsma-1_zwart wit
Kees Folkertsma
Kuiper Verzekeringen
Adviseur leven en pensioen
Ronald-Zijlstra-OKE-PC_zwartwit
Ronald Zijlstra
Oké-PC IT Burgum/Dokkum
ICT-diensten
Jessica Kuiken zwart wit
Jessica Kuiken
Marketing Crew
Marketing
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
FSFE
Versnellen van de energietransitie
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker