De reus van Dijkstra Draisma

Een reusachtige werknemer van de Bouwgroep laat op het doek trots zien waar hij aan werkt. In Leeuwarden werd nooit eerder een steigerdoek van deze afmetingen geplaatst.
Vanaf donderdag kan niemand er omheen. Iedereen die het WTC Expo passeert, komt de stoere werkman van Bouwgroep Dijkstra Draisma tegen. Automobilisten die vanaf de Tesselschadeweg komen aanrijden, staan ineens oog in oog met deze reus. De bouwvakker houdt de nieuwbouw bij het WTC Expo in zijn handen, trots laat hij het gebouw aan iedereen zien.

Een knipoog

“We willen met een knipoog tonen wat Bouwgroep Dijkstra Draisma kan”, licht bedrijfsleider Germ Rekker de plaatsing van het doek toe. “De nieuwbouw bij het WTC Expo telt in totaal 11 verdiepingen. We realiseren iedere twee weken een nieuwe verdieping. Dat is een hele korte bouwcylus, het pand staat binnen 22 weken. Daar zijn we trots op en dat visualiseren we met deze print.”

Panoramaview

De bouw van het nieuwe hotel bij het WTC Expo startte vlak voor de bouwvak, in juni 2008. Het pand is medio 2009 gereed. De bovenste verdiepingen zijn gereserveerd voor het hotel, met in totaal 144 kamers. Bovenin het gebouw komt bovendien een restaurant met panoramazaal. De hotelgasten en de gasten van het restaurant hebben een prachtig uitzicht over Leeuwarden.

Het steigerdoek bij het WTC zal donderdag 18 december door het eigen personeel van Bouwgroep Dijkstra Draisma worden geplaatst. De gigantische print zal circa drie maanden voor het WTC Expo blijven hangen.

Algemeen

Bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkelde zich de afgelopen decennia tot een speler van formaat. De onderneming heeft ruim 320 werknemers in dienst en is actief in de utiliteitsbouw, bedrijfs- en industriebouw, woning- en recreatiebouw. Daarnaast verzorgt het bedrijf onderhoud, restauratie en renovatie. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft twee vestigingen, in Bolsward en Dokkum.

Vergelijkbare berichten