Een boom voor elke afgestudeerde HMS-student

Ruim 120 studenten van Hotel Management School ontvingen zaterdag in Leeuwarden hun diploma. Dit feestelijke moment kreeg ook een duurzaam randje, want voor elke afgestudeerde student plant de hotelschool een boom. “We willen impact hebben op de wereld van morgen en bijdragen aan een betere wereld.”

NHL Stenden heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hotel Management School-directeur Marco ten Hoor: “We geven onze afstudeerders, naast hun diploma, altijd graag iets mee. We hebben lang nagedacht over wat dat dan precies moest zijn. Iedere keer kwamen we op het feit dat we impact willen hebben op de wereld van morgen en willen bijdragen aan een betere wereld.”

Het werd een boom planten: voor elke afgestudeerde student eentje, verspreid over de hele wereld. . De actie is bedacht en opgetuigd in samenwerking met partner Hotels for Trees. Linde Borger – alumna van Hotel Management School en tegenwoordig werkzaam bij Hotels for Trees: “De impact van deze groene keuze draagt direct bij aan (her)bebossing. Momenteel doen met ons 147 hotels, waaronder Notiz Hotel, in 20 verschillende landen mee en planten we samen 500 tot 600 bomen per dag. Het doel is om deze bijdrage te laten groeien tot 1 miljoen bomen per jaar in 2025.”

Ten Hoor: “We zijn trots dat we dit project samen met Hotels for Trees hebben gerealiseerd en zo bijdragen aan een betere wereld. We zijn blij dat we hier als Hotel Management School een bijdrage aan hebben kunnen leveren en dat we dit ook in de toekomst blijven doen.”

Foto: Zeemering Media

Vergelijkbare berichten