H&M Houtbewerkingsmachines krijgt eerste order uit China

Het andere deel van H&M ontwikkelt en bouwt machines voor de houtverwerkende industrie, in Nederland onder eigen naam en internationaal onder de naam MBA. Het gaat hier voornamelijk om automatische zaagsystemen, opsluitbanken en machines voor de houtskeletbouw.

Grote order

Deze week heeft H&M een eerste grote order uit China gekregen voor de levering van een complete productielijn voor houtskeletbouw elementen. De machines voor de houtskeletbouw zijn CNC gestuurd en kunnen rechtstreeks van een tekening automatisch frames maken, beplating aanbrengen en vastnagelen en ook openingen voor ramen en bijvoorbeeld stopcontacten uitfrezen of zagen. De machines kunnen elementen met een wanddikte van 500 mm produceren waarmee ruimschoots wordt voldaan aan de hoogste isolatie eisen.

De productielijn voor China bestaat uit diverse machines waar mee elementen van 12 meter lang gemaakt kunnen worden. De elementen worden aan beide zijden bekleed met aan een kant hout en aan de andere kant fermacell. De totale opstelling van de machines, die in lijn geplaatst worden geplaatst, is in totaal 70 meter lang. De totale ordergrote bedraagt ruim 600.000 Euro.

M&H Houtbewerkingsmachines Mobi-one

Internationale beurs

De eerste contacten met de China importeur werden ruim 2 jaar geleden gelegd op een internationale beurs. Na een aantal bezoeken met de Chinezen aan diverse Europese klanten van H&M, is nu de eerste order opgeschreven. Het project wordt gesubsidieerd door de Chinese overheid en bij de verplichte inschrijvingsprocedure wist H&M het beste aan de gestelde voorwaarden te voldoen.

Houtskeletbouw

In China staat de Europese houtskeletbouw hoog aangeschreven en is er een duidelijke voorkeur voor Europese machines.

De machines van H&M worden op maat voor de klant gemaakt en zijn daarom niet interessant voor Chinese machine fabrikanten die goed zijn massaproductie.

H&M levert al vele jaren machines in heel Europa en heeft sinds 2014 ook al lijnen in Nieuwe Zeeland staan. Deze eerste order uit China is vooral belangrijk door de samenwerking met een van de grootste Chinese importeurs van Houtbewerkingsmachines en natuurlijk vanwege de enorme markt die er is. Ook in Nederland is er een duidelijke verschuiving naar prefab produceren en wordt er in de thuismarkt weer meer verkocht.

Delen via

Vergelijkbare berichten