Martijn Bijl van Everwin Grou: ‘Potentiële afnemers laten wij graag het Everwin effect ervaren’

Everwin is een groothandel in pneumatisch gereedschap en bevestigingsmaterialen. Het van oorsprong Taiwanese merk en familiebedrijf heeft inmiddels een flinke voet aan de grond in de Verenigde Staten. Nu is Europa aan de beurt. Martijn Bijl leidt – samen met drie collega’s – Everwin in Grou. Het enthousiaste team is trots op wat er al is neergezet maar werkt ook voortvarend aan de toekomst. “We willen onze klanten zoveel mogelijk het verhaal van Everwin laten vertellen.”

“Drie jaar geleden is Everwin op ons pad gekomen”, zegt eigenaar Martijn Bijl. “Het Taiwanese familiebedrijf deed al goede zaken met Amerika, maar wilde ook Europa veroveren. Inmiddels zijn er steeds meer Europese bedrijven die het merk verkopen en is het pneumatische gereedschap meer en meer doorontwikkeld. Naast dit gereedschap leveren wij ook bevestigingsmaterialen zoals nagels en nieten. Onze klanten bestaan voornamelijk uit bouw- en prefab bedrijven, ijzerhandelaren en bedrijven in de pallet- en verpakkingsindustrie. Onze focus is er met name op gericht dat mensen in de bouw en industrie snel met onze materialen kunnen werken. Maar we leveren bijvoorbeeld ook producten aan sociale werkplaatsen en stoffeerbedrijven. Bij Everwin vinden we ook het duurzaamheidsaspect heel belangrijk, dat zie je terug in het ontwerp van onze apparatuur. Mensen betalen wat meer, maar ze hebben ook langer profijt van hun apparatuur. Het kunnen doorwerken is één van onze kernwaarden. Komt er een kink in de kabel met apparatuur, dan zorgen wij snel voor vervanging en reparatie. Goede service is een absolute must!”

Slimme producten

Het jaar 2023 belooft een spannend jaar te worden voor de bouw, denkt Martijn. “Welke kant gaat het op? De bouw is nog steeds erg in beweging, maar je weet niet hoe snel dat kan veranderen. Wij zien de toekomst in ieder geval rooskleurig tegemoet. Bouwen met hout wordt steeds populairder, en laten wij daar nou net mooie oplossingen voor bieden. Wij zijn met Everwin druk bezig om onze snelle en slimme producten in de markt te zetten. Een voorbeeld hiervan is onze constructietacker, een veelzijdig spijkerpistool voor in de bouw. Onze tacker slaat de spijker echt recht op zijn kop, dit in tegenstelling tot het traditionele spijkerpistool. Dat slaat de spijker nooit exact op zijn kop, waardoor er schade aan het hout kan ontstaan. Kleine details kunnen het verschil maken. Dat vind ik ook zo mooi van dit vak: voor alles is wel een oplossing. Wij maken onze klanten graag blij met ons product. Soms zijn mensen erg gehecht aan het merk waar ze al jaren mee werken. Alleen een mooi verhaal vertellen is dan niet voldoende om de klant te overtuigen. Klanten moeten het gewoon proberen om het verschil te ervaren. Daar zit wel de kracht van ons bedrijf; mensen vrijblijvend kennis met de slimme en innovatieve oplossingen van Everwin laten maken. Sneller werken met een hoger afwerkingsniveau. Voor elke type gereedschap hebben wij de juiste spijkers en nietjes. Die passen in ons gereedschap, maar ook in dat van de concurrent.”

Meer naamsbekendheid

Martijn hoopt dat Everwin over vijf jaar niet meer weg te denken is in de bouwwereld en bevestigingsindustrie. “Voor nu ligt de focus op het bedrijf meer naamsbekendheid te geven en onze klantenkring gestaag te laten groeien”, zegt hij tot besluit. “Dit doen we onder andere door steeds meer potentiële afnemers het Everwin effect te laten ervaren. Onze klanten kunnen vertrouwen op consistentie, efficiëntie en constante innovatie. Daarnaast is mond tot mondreclame erg belangrijk. Geen betere reclame dan enthousiaste en tevreden klanten die hun ervaringen doorgeven aan potentiële klanten.”             

Vergelijkbare berichten